Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 23. maj 2020

Žalostni del


1. skrivnost: Jezus, ki je za nas krvavi pot potil.
Trpeči Gospod, pomagaj vsem, ki se bojijo trpljenja in preizkušenj. Ozdravi njihov pogled na prestano trpljenje, da bodo mogli videti njegovo rodovitnost in bodo opazili Božjo pomoč v težkih situacijah. Po angelih okrepi njihova srca in jih osvobodi strahov, da se bodo lahko pogumno odzvali tvojemu klicu [v našo skupnost].

2. skrivnost: Jezus, ki je za nas bičan bil.
Jezus, mož bolečin, ozdravi rane nasilja, ki so ga mladi izkusili v družini in med vrstniki. Ozdravi tudi nagnjenja k nasilnosti, ljubosumju in maščevalnosti, naj bodo podedovana ali sad težkih življenjskih izkušenj.

3. skrivnost: Jezus, ki je za nas s trnjem kronan bil.
Božji Zdravnik, ozdravi notranje stiske zaradi poniževanj in krivic iz časa otroštva, šolanja in z delovnega mesta, ki so se zajedle v dušo in izkrivljajo lastno samopodobo. Podari mladim zdravo samozavest, ki je utemeljena na Tebi in ni odvisna od trenutnega mnenja ljudi.

4. skrivnost: Jezus, ki je za nas težki križ nesel.
Božji Trpin, ki si vzel nase križ in ga kljub bolečinam, izčrpanosti in padcem prinesel na cilj, odkrij vsem težko preizkušanim skrivnost združenja z Božjo voljo, ki je vir moči in vedrine tudi v najtežjih življenjskih situacijah. Osvobodi jih zagrenjenosti, ki se je morda že naselila v njihovih srcih.

5. skrivnost: Jezus, ki je za nas križan bil.
Naš Odrešenik, po svoji smrti na križu ozdravi v poklicanih duševne rane, ki jih je pustila za sabo prezgodnja smrt staršev in drugih oseb, ki so jim veliko pomenile. Poživi njihovo vero v občestvo svetih in večno življenje. Odvzemi jim strah pred izgubo, umiranjem in smrtjo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar