Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 6. maj 2020

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Urednikova beseda


Zopet so odprte cerkve. Zopet je možno biti pri mašni daritvi in svetem obhajilu. Tudi do zakramentov so odprta vrata. Vendar vse z varnostnimi omejitvami. Ne bo več tako, kot je bilo pred novim koronavirusom. Vendar bomo mašno daritev in zakramente bolj cenili kot prej. Bog to pričakuje in Mati Marija tudi.
Papež Frančišek nas je v posebnem pismu povabil k molitvi rožnega venca. Predlaga nam, naj v mesecu maju odkrijemo lepoto molitve rožnega venca po domovih. Ta molitev nam bo pomagala premagati veliko preizkušnjo pandemije. Papež zaključi pismo s prisrčnimi besedami: „Jaz bom molil za vas, še posebej za najbolj trpeče, vi pa, prosim, molite zame. Iz srca se vam zahvaljujem in vas blagoslavljam.“
Ljudje danes zelo potrebujemo Božjo dobroto, ljubezen in usmiljenje. Prav tega smo deležni pri posvetitvi Jezusovemu in Marijinemu Srcu in pri življenju iz te posvetitve. Njuna ljubezen želi rešiti vsakega človeka in vse človeštvo, ki je v svoji samozadostnosti zašlo na stranpot, predvsem pa stran od Boga.
V juniju bomo obhajali praznik Srca Jezusovega (19. 6.) in Marijino brezmadežno Srce (20. 6.). Zelo koristno bi bilo za našo duhovno rast, če bi se do takrat pripravili na obnovitev posvetitve JMS: Po Mariji k Jezusu! Bistvo posvetitve in obnovitev posvetitve je zavestna odpoved grehu in hudemu duhu ter nepreklicna podaritev Marijinemu brezmadežnemu Srcu in po njem presvetemu Jezusovemu Srcu, kot odgovor na njuno ljubezen. S to obnovitvijo posvetitve se zavestno obnovi in poglobi krstna posvetitev Bogu.
Za kaj gre? Po Mariji izročimo Jezusu svojo dušo in telo, duhovni napredek, molitve, žrtve in dobra dela, prizadevanja za čistost duše, svoje skrite duhovne boje,različne križe, zdravstveno stanje, svojo družino, znance in prijatelje, svoj poklic in materialne dobrine. V nas se poživi Božje življenje, oblikovano po Jezusovem in Marijinem Srcu.
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar