Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 17. maj 2020

Vsi tabernaklji sveta


Druga molitev angela v Fatimi me je vedno močno nagovarjala zaradi poudarka resnične Jezusove navzočnosti v vseh tabernakljih sveta in še posebej v tabernakljih Slovenije, ki se je premalo zavedamo. Aktualna situacija zaradi koronavirusa, osamitev ljudi in zaprtje cerkva do pred kratkim pa me je potegnila v globlje razmišljanje o simbolnem pomenu te angelove molitve:
1. Zanimivo je, da molitev, ki so jo pastirčki molili po naročilu angela, omenja vse tabernaklje sveta. So otroci sploh vedeli – vsi trije – kaj je tabernakelj? In če so, so vedeli le za tistega v Fatimi.
2. Dejstvo, da angel s pastirčki te molitve ni molil pred tabernakljem ampak na pašniku, mi vzbuja misel, da ima ta molitev preroški pomen in sporočilo za ta naš čas.
3. Aktualni ukrepi zaradi koronavirusa večini vernikov po Evropi so doslej onemogočali dostop do tabernakljev in do zakramentov. Spričo tega smo se počutili še bolj sami in tudi Jezus v naših tabernakljih je bil še bolj sam in zapuščen, kot je bil prej.
Dragi Marijini častilci, posebej tisti posvečeni Jezusovemu in Marijinemu Srcu, mar ne bi spremenili to osamo v fatimski pašnik, na katerem skupaj z angelom in pastirčki goreče častimo Jezusa, navzočega v vseh tabernakljih sveta, še posebej v tabernaklju svoje župnije in vse Slovenije?

„Presveta Trojica, Oče, Sin in Sveti Duh,
molim te iz dna srca
in Ti darujem predragoceno telo in kri,
dušo in božanstvo Jezusa Kristusa,
navzočega v vseh tabernakljih sveta,
v zadoščenje za žalitve,
bogoskrunstva in brezbrižnosti,
s katerimi ga žalijo ljudje.
Po neskončnem zasluženju
presvetega Srca Jezusovega
in brezmadežnega Srca Marijinega
Te prosim za spreobrnjenje ubogih grešnikov.“

Molimo in širimo to angelovo molitev, da bi se nas Bog usmilil!
Dragica Čepar

Ni komentarjev:

Objavite komentar