Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 27. marec 2020

ODMEVI 1

Lučka Frančiška ni v nobeni izmed »uradnih« skupin Vere in luči, je pa vključena v molitveno skupino Vrtnice Jezusovega in Marijinega Srca v Domu starejših v Grosupljem, ki se skoraj vsak dan zbira v molitvi pred Najsvetejšim.
Frančiška je resnično Božja lučka. Z njenim zgledom pogosto spodbujam bolnike, ki težje izrekajo svoj zgodi se ob spremembi okolja. Frančiška je večino življenja preživela na kmetiji. Ker je bila zelo ubogljiva, se je oče z njo rad pohvalil in pred ljudmi povedal, da je »zlata dušica«. Seveda je bilo treba na kmetiji trdo prijeti za vsako delo, zato sedaj, ko ji v Domu starejših vsi strežemo, sama pogosto ponavlja, da ji še nikdar ni bilo tako lepo. Kadar jo pridem iskat, da bi jo zaradi težke hoje peljala kar z invalidskim vozičkom, se razveseli kot otrok, da se bo lahko peljala. Ker se težko obuje, ji je treba obuti copate, poiskati jopico … Nikdar ne pozabi besedice hvala. Med potjo v kapelo pogosto skupaj kakšno zapojeva. Največkrat kar Sveti angel, varuh moj, in najin duet mnoge prebudi, da se nama pridružijo ali pa vsaj prijazno nasmehnejo in veselo pomahajo. V kapeli je njena molitvena drža z dvignjenimi zravnanimi dlanmi kot kakšen angel na oltarju in je mnogim obiskovalcem v navdih. Ko ji je sv. Miklavž prinesel malo račko, se je je izredno razveselila in vsak dan, ko odideva v kapelo, mala račka pristane na postelji in čuva posteljo, Frančiška pa ji smeje pomaha.
Kadar med potjo v kapelo srečava kakšnega invalida z žalostnim obrazom, ga Frančiškina vedrina hitro razvedri in rada prizna, da je postala takšna kot kakšen »razvajen otrok«, ki mu vsi strežejo.
Lučka Frančiška s krotkim in ponižnim srcem vse sprejema kot dar, iste okoliščine pa kdo drug, ki nima takšnega srca, sprejema kot veliko breme. Srce lučke Frančiške je polno vere, upanja in ljubezni.
Mojca

Ni komentarjev:

Objavite komentar