Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 14. december 2019

FATIMA PO STOLETNICI V Rimu je bil enak sončni pojav kot v Fatimi

Papež Pij XII. (izvoljen l. 1939, umrl l. 1958), ki je od blizu spremljal vprašanje fatimskih prikazovanj, je kot očividec potrdil isti sončni pojav, ki se je zgodil v Fatimi. Slednji se je trikrat ponovil v Rimu, in sicer 30. in 31. oktobra ter 1. novembra 1950. Zadnji datum je bil dan razglasitve verske resnice o vnebovzetju Device Marije.
O tem dogodku je kardinal Federico Tedeschini zvedel iz zaupnega pogovora s papežem. Vendar pa iz beležke Pija XII., ki je bila nedavno najdena v arhivih družine Pacelli (družina Pija XII.), tudi zasledimo poročilo o tem pojavu. Papež je pisal s svinčnikom na papir. Besedilo je včasih prečrtano, vendar zelo čitljivo. O pristnosti dokumenta ni nobenega dvoma:
Bilo je 30. oktobra 1950, dva dni pred slovesno razglasitvijo dogme o vnebovzetju Device Marije. Na običajnem sprehodu v vatikanskih vrtovih sem bral in študiral (…). Pogledal sem v nebo in prevzel me je pojav, ki ga nisem še nikoli videl. Sonce, ki je bilo še dokaj visoko, je postalo kot neprosojna rumenkasta obla, obdana s svetlim obročem.
Papež pravi, da je to mogel gledati brez bolečin v očeh, ker se je spredaj oblikoval lahek oblak. Nato piše: Neprosojna obla se je lahkotno premikala proti zunanjosti, pri tem pa se je vrtela in se premeščala od leve proti desni in obratno. V notranjosti oble je bilo povsem jasno in brez nikakršnih motenj mogoče videti zelo močne dejavnosti.
Pij XII. je v zaupnem pogovoru kardinalu Tedeschiniju pojasnil, da ga je ta pojav utrdil v njegovi odločitvi, da razglasi dogmo o Marijinem vnebovzetju. O njej so predhodno glasovali vsi škofje sveta. Od 1.181 škofov jih je samo šest izrazilo zadržke.

Ni komentarjev:

Objavite komentar