Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 21. marec 2018

+ Kardinal Velasio de Paolis (1935–2017)


Na Novega leta dan 2018 je bila v Stični sveta maša za pokojnega italijanskega kardinala Velasia de Paolisa, prijatelja Združenja posvečenih JMS. V duhovnika je bil posvečen leta 1961. Papež Janez Pavel II. ga je 30. decembra 2003 imenoval za tajnika vrhovnega cerkvenega sodišča, papež Benedikt XVI. pa leta 2008 za prefekta dikasterija za finance in ga nato pridružil kardinalskemu zboru. Leta 2010 je postal papežev odposlanec »komisar« skupnosti Kristusovih legionarjev.
Pokojnega kardinala se častilci JMS iz Slovenije spominjamo tudi po tem, da nas je 13. 10. 2013 na trgu svetega Petra prisrčno pozdravil, ko je v Vatikanu nazadnje gostoval kip fatimske Marije Romarice in smo v Sloveniji obhajali 70. obletnico prve posvetitve našega naroda MBS. Ob tej priložnosti nam je podaril rožne vence in nas prijazno popeljal na teraso hiše, v kateri bivajo kardinali, da smo si z višine lahko ogledali in fotografirali Večno mesto. Ob slovesu je vsakemu segel v roko in nas prosil, naj molimo zanj.
Pokojni kardinal, vrhunski pravni izvedenec, je bil duhovnik po Jezusovem Srcu in se je kot tak spoznal tudi na »pravo usmiljenega Samarijana«. Naj mu bo Bog, na Marijino priprošnjo, bogat plačnik!
Dragica

Ni komentarjev:

Objavite komentar