Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 3. oktober 2017

Vseslovensko fatimsko srečanje v Stični, 14. oktobra, z udeležbo Hrvatov


Moto srečanja: Skupaj živeti Marijin klic. Tri sobote pred srečanjem se bomo po svojih župnijah udeleževali duhovne priprave. Besedilo je pripravil p. Anton Nadrah. Skupaj bomo izpovedali, vsak v svojem jeziku, posvetitev slovenskega in hrvaškega naroda, ki jo je priredil nadškof Marjan Turnšek. Pri samem srečanju nam bo v pomoč dvojezična brošura z vsemi besedili in pesmimi, ki jo bodo verniki dobili ob prihodu v Stično. Slovesnosti v Stični se bosta udeležila tudi dva predstavnika iz Fatime.
V Stični bo v času slovesnosti prisoten tudi kip Fatimske Marije Romarice, ki jo bodo v Stično pripeljali iz Češke.
Predvideni program:
-                     Od 9,00 dalje: prihajanje romarjev v Stično, v baziliki je ves čas organizirana molitev.
-                     9,45 – 10,45: Duhovna priprava, ki jo organizira Škofija Celje s sodelovanjem gostov iz Hrvaške in Fatime.
-                     11,00: Slovesno somaševanje škofov in duhovnikov, nagovor v slovenskem in hrvaškem jeziku, posvetitev Mariji, simbolni darovi in prošnje za vse potrebe v obeh jezikih, ljudsko in zborovsko petje slovenskih in hrvaških pesmi.
-                     Okoli 12,30: Slovesna procesija s kipom fatimske Marije v spremstvu fatimskih kapelic, ki jih bodo nosile družine, pete litanije MB z odpevi fatimske himne.
Okoli 13,15 konec slovesnosti, čas za kosilo, opoldanski odmor, prijateljske pogovore in tudi za kulturni program, za katerega bodo poskrbeli organizatorji. V ta namen bo služil velik šotor, ki bo stal na samostanskem dvorišču.
Poleg tega uradnega programa si bodo romarji lahko sami ogledali Muzej krščanstva na Slovenskem, samostansko lekarno in druge zanimivosti. Na poti proti domu bodo lahko obiskali božjepotno cerkev na Zaplazu, kjer so relikvije bl. Alojzija Grozdeta, prvega slovenskega mučenca, rojstno hišo božjega služabnika škofa Friderika Ireneja Baraga, samostan Pleterje ali pa katero drugo dolenjsko zanimivost.
Janez Gril, koordinator pripravljalnega odbora

Ni komentarjev:

Objavite komentar