Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

petek, 27. oktober 2017

DOMAČA ZDRAVILA



Jabolčni kis

Raziskave so potrdile, da redno uživanje jabolčnega kisa, predvsem zaradi vsebine jabolčne in oksalne kisline, encimov, flavodnoidov, čreslovin, vitaminov in mineralov, pripomore pri krepitvi srčne mišice, urejanju krvnega tlaka, čiščenju ožilja, izboljševanju presnove. Ureja tudi pravilno delovanje ledvic in mišic, odvaja strupe iz telesa in krepi imunski sistem. Z dodatki jabolčnemu kisu to delovanje še dodatno obogatimo.

Jabolčni kis z medom
Med se je od nekdaj poleg za hrano ali sladilo uporabljal tudi kot zdravilo. Med narodi je bil stoletja najbolj znano in rabljeno sredstvo za ohranjanje zdravja, krepitev moči in telesa. Njegova prednost je, da deluje hitro, saj že po nekaj minutah po zaužitju preide v kri.
Dodatek medu k jabolčnemu kisu razredčeno z vodo naredi osvežilni napitek, ki ugodno deluje na naravni ritem celotnega organizma, povečuje energijo in izboljšuje počutje. Redno uživanje krepi naš organizem in s tem preprečuje marsikatero obolenje.

Zeliščni jabolčni kis
Mešanica začimb povečuje kvaliteto jabolčnega kisa kot dodatek k prehrani. Pri redni uporabi lajša prebavo in občutek napetosti ter vpliva na dobro razpoloženje. Zelo dobro vpliva na želodec in črevesje, preprečuje občutek napenjanja, pomirja vznemirjenje črevesja in lajša bolečine, pospešuje izločanje žolča in želodčnih sokov, preprečuje maščobno okvaro jeter.

Jabolčni kis s čemažem ali česnom
Čemaž in česen imata izredno razkužilno moč, saj imata antiseptično in antibiotično delovanje. Jabolčni kis s česnom ali čemažem se nadvse obnese za pomladansko zdravljenje oziroma čiščenje telesa. Ugodno deluje pri težavah s povišanim krvnim tlakom, znižuje raven “slabega” holesterola, preprečuje nastanek krvnih strdkov, redči kri, širi žile in jih varuje pred nastankom ateroskleroze. Zaradi pozitivnega delovanja na srce in ožilje zmanjšuje možnosti nastanka infarkta ali kapi.

Jabolčni kis z orehi
Mešanica orehov in jabolčnega kisa ima antiseptično delovanje, zato uspešno čisti kri in učinkovito krepi človeški organizem. Uživamo ga tudi pri diabetičnem obolenju, slabih živcih, zlatenici in belem toku. Pri vnetju grla pomaga grgranje mešanice razredčene s čajem. Kombinacija je odlično zdravilo za prebavne motnje, ureja presnovo in prebavo ter viša apetit.

Za več informacij nas lahko pokličete v Stično v zeliščno lekarno Sitik, kjer vam bomo z veseljem pomagali z nasveti in pripravki p. Simona Ašiča.

Sitik d. o. o.
Tel. št. 01 7877 065
e-pošta: info@sitik.si
farm. Klemen Križaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar