Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 5. oktober 2017

Tudi v Evropi je treba pričeti s posvetitvijo posameznih držav,


je prepričan škof škofije Astana v Kazahstanu msgr. Athanasius Schneider, velik poznavalec ruskih razmer:
»Sovjetska zveza je bila najbolj ateistična država in tudi država, ki je najbolj preganjala Cerkve in ni dopuščala krščanskih znamenj v javnosti. Danes pa smo v Rusiji priča velike vitalnosti vere. Veliko je znamenj, ki kažejo na ta duhovni preporod ruskega naroda in njegovih ustanov. Podatki govorijo, da je bilo v 25 letih po padcu komunizma na novo zgrajenih 20.000 pravoslavnih cerkva. Kaj takega se še ni zgodilo v vsej zgodovini Cerkve, da bi se v četrt stoletja v eni sami državi zgradilo toliko cerkva. Drugi pomenljiv podatek je obnova meniškega in kontemplativnega življenja. V nekaj letih je po vsej Rusiji vzcvetelo nad 1000 ženskih in moških samostanov v katerih menihi zopet živijo asketsko in molitveno življenje. V teh 20.000 novozgrajenih cerkva je v tabernaklju navzoč Najsvetejši zakrament. Pravoslavni obhajajo veljavno mašo in častijo Marijo, kot Božjo Mater. Vse to je zgovorno znamenje Božje navzočnosti v deželi, v kateri je bil do pred nekaj leti Bog prepovedan.
Mislim, da se ta preporod lahko tolmači kot etapa spreobrnjenja Rusije, spreobrnjenje, o katerem je govorila Marija v Fatimi. […]
Ne pozabimo, da je samega predsednika Vladimirja Putina mati dala na skrivaj krstiti, ko je še živel Stalin. V pravoslavni Cerkvi je krst vedno združen z birmo. Vse to je pripomoglo, da se je ohranil plamen vere, ki so jo hoteli zadušiti, sedaj pa se lahko svobodno izraža.
V teku je proces v obratno smer: med hladno vojno je bilo v državah sovjetske zveze prepovedano vsako dejanje češčenja Boga, danes pa se to zdi nemogoče s strani evropskih nomenklatur. Noben zastopnik evropske vlade si danes tega ne bi zamislil in ni slučajno, da je prostozidarstvo vedno bolj navzoča v tistih državnih aparatih. V Rusiji obstajajo določena pozitivna znamenja, ki so v nasprotju z protičloveško in ponižujočo mislijo, ki se širi v Evropi. V Rusiji je prepovedana homoseksualna propaganda, v šolah in na univerzah se uvajajo programi, ki podpirajo naravno družino.
Tudi v Evropi je treba začeti s posvetitvijo posameznih držav. Marija je izbrala ruski narod kot sredstvo za prihodnjo prenovo krščanske družbe. Zato se mora vsaka posamezna država posvetiti in tako vstopiti v proces in na pot do zmage Marijinega brezmadežnega Srca. Bog priteguje velike blagoslove na tiste dežele in tiste skupine, ki se posvetijo; gre za pridobivanje zaslužnih dejanj, ki nam bodo prinesli velike milosti. Vendar to velja za vsakega človeka: priča bomo duhovni prenovi, številne drobne lučke se bodo prižgale v temi tega časa«.
Regina dell'amore, št. 283, prevod: Dragica Čepar

Ni komentarjev:

Objavite komentar