Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 21. oktober 2019

Sadovi posvetitve

Prihajam iz krščanske družine. Bilo nas je pet otrok. Večkrat smo bili lačni. Oče nas je zapustil in si našel drugo. Mama nas je vedno vabila k rožnemu vencu. Bog nas je slišal in tudi uslišal. Prosili smo za različne stvari in jih tudi dobili. Tako sem že kot otrok zaupala in vzljubila Gospoda Jezusa, saj me je dvakrat v življenju čudežno ozdravil. Jezusa prosim od otroštva dalje, naj oblikuje moje srce po svojem Srcu, da bodo vsi ljudje okrog mene deležni njegove ljubezni in miru. Samo z Jezusom v srcu lahko spoznavamo vrednost našega življenja. Rada govorim o Bogu in nagovarjam druge, kako pomembna je spoved in odpuščanje. Mnogi so izgubili vero in se potapljajo v brezno brez upanja, da je Bog naša luč in rešitev. Prizadevam si za sveto življenje in se kesam svojih grehov ter duhovno rastem v ljubezni do vsega stvarstva. Čutim in doživljam, da je Bog z menoj, ob meni. Zavedam se in se veselim njegove navzočnosti.
Pred več leti smo se začeli zbirati v mojem domu k molitvi rožnega venca. Vedno več ljudi se nam je pridružilo in danes je 32 članov. Razdelili smo se na polovico in se zbiramo ob sredah in petkih. Letos, 11. februarja, se nas je 23 članov posvetilo Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Posvetitev nas je zelo poglobila v veri; več članov je začelo hoditi vsak dan k sveti maši. Bolj so se poglobili v skrivnost mašne daritve in sv. obhajila, ki je najgloblje srečanje z Jezusom. Zahvaljujemo se za dar vere in za milost, da lahko s svojo vero pomagamo drugim, ki ne poznajo Jezusa. Tisti, ki sprejemajo globoke verske resnice in živijo po Božji besedi, postanejo živa priča Božje navzočnosti na zemlji. Svetost je naš poklic. Če postanemo sveti, smo rešeni. Ni večje radosti v nas, kakor je takrat, kadar se kdo spreobrne. Več članov ni imelo zakramentov, danes jih imajo vsi in skušajo živeti v skladu z Božjo voljo. Od posvetitve naprej je v nas večje duhovno prizadevanje in želja po služenju. Goreče molimo za slovenski narod, za duhovne poklice, za škofe, duhovnike in tiste, ki Bogu obračajo hrbet. Gospod Jezus res živi in daje občutek miru in ljubezni.
Kristina

Ni komentarjev:

Objavite komentar