Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 3. oktober 2019

ODMEVI 1

Z ženo sva bila 22. junija na vseslovenskem srečanju v Brestanici. Vesela sva, da sva lahko sodelovala pri lepi in poglobljeni svečanosti – srečanju posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Pred mašo smo pol ure molili rožni venec. Velika triladijska cerkev je bila kar primerno polna. Po molitvah je ob 10. uri bila mašna daritev, ki jo je poleg upokojenega celjskega škofa g. Lipovška darovalo še 15 drugih duhovnikov, med njimi g. Snoj in g. Fras. Škof Lipovšek je imel zelo zanimivo in tehtno pridigo. V prvem delu je nanizal vrsto zgodovinskih dejstev o fatimski Mariji in navedel vse papeže, ki so obiskali Fatimo, o atentatu na papeža Janeza Pavla II. in o njegovi zahvali, ko je leto dni po atentatu prišel v Fatimo, da bi se zahvalil Mariji za čudežno obvarovanje, o prištetju fatimskih pastirčkov Frančiška in Jacinte med svetnike. V drugem delu pridige pa je govoril o aktualnem sodobnem svetu, v katerem živimo in smo del njega, o vse večjem odmikanju od vere in prepuščanju sodobnim potrošniškim hotenjem. Omenil je pedofilijo in druge izkrivljene pojave, a naj bomo mirni in se ne bojimo, ker nismo sami, z nami sta vedno Jezus in Marija. Naj molimo za nove duhovne poklice in se priporočamo Mariji.
Po maši je bil kratek odmor za malico, kavo, vodo. Z dobrotami so se še posebej izkazali farani g. Frasa. Ob 12. uri je bilo pričevanje dveh: g. Cirila Čuša, župnika v Žetalah, ki je pripovedoval o svojih padcih in vzponih na svoji življenjski poti in veliki navezanosti na Marijo. Severin Maffi pa je govoril o svetosti življenja od spočetja do smrti in svojih molitvah in prizadevanju za zmanjševanje splavov. Po pričevanjih so zaigrali fatimske pastirčke otroci iz družine Slokar, ki je tudi že nastopala v Stični. Na koncu so bile še pete litanije in blagoslov z Najsvetejšim. Razšli smo se z željo, če Bog da, da se na tak lep način še naprej povezujemo.
Pavel

Ni komentarjev:

Objavite komentar