Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 13. junij 2018

Rožni venec na mejah

Pobuda »rožni venec do meja«, ki je 7. oktobra 2017 na Poljskem zbrala v molitvi veliko število katoličanov, je pritegnila številne posnemovalce. Podobno pobudo na nacionalni ravni so organizirali v Italiji v petek, 13. oktobra 2017, z namenom, da bi uresničili Marijina naročila in posnemali čudovit zgled bratov Poljakov. V nedeljo, 26. novembra 2017, na praznik Kristusa Kralja, pa je tudi Irska na svojih obalah organizirala molitev rožnega venca za vero in življenje. Zakaj so Irci izbrali ravno ta datum? Iz preprostega razloga, pojasnjujejo organizatorji: Zato, ker je bila Irska, prav na ta dan v '40-ih letih, kot prva krščanska dežela, posvečena Kristusu Kralju.
Po vsej obalni črti so ljudje ob 14.30 molili rožni venec, ob 15.00 pa rožni venec Božjega usmiljenja. Organizatorji so prejeli informacijo, da so bili molitveni shodi na več kot 250 krajih, celo na severu Irske, čeprav so na začetku računali le na 53 krajev. Vsaj 4 škofje in številni duhovniki so napovedali, da se bodo pobude udeležili. Namen te nacionalne molitvene pobude je bil obnovitev katoliške vere na Irskem in zaščita otrok od spočetja dalje. Organizatorji so se oprli na besede papeža Pija IX: »Dajte mi četo molivcev rožnega venca in bom osvojil svet«! Redovniki so naročili vernikom, naj prinesejo s seboj čudodelne svetinjice, ki so jih blagoslovili in zakopali na obali s prošnjo, da Devica Marija obvaruje Irsko pred zlom.
Vir: Coastol Rosary Ireland

Ni komentarjev:

Objavite komentar