Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 19. junij 2018

Rožni venec je rešil Brazilijo

V Braziliji so v šestdesetih letih 20. stoletja kmetje zelo trpeli. Nujno potrebna je bila nova delitev posestev. Vladalo je obdobje hladne vojne in povsod je zaradi splošne velike revščine prišlo do formiranja komunističnih odborov. Z namenom, da bi izvedli državni udar in se hitro polastili oblasti, so hlinili navidezno razorožitev.
Malo kasneje je p. Patrick Peyton v Riu de Janeiru zbral približno dva milijona vernikov k molitveni akciji rožnega venca.
V času, ko se je v Belo Horizonte (eno večjih mest v deželi) pričel komunistični kongres, na katerem naj bi določili mere prevzema oblasti, je na mnoge tisoče žena iz mesta z rožnim vencem v roki, ki so ga molile zelo naglas, preplavilo ulice in zasedlo kongresno dvorano pred pričetkom zasedanja ter komunistom preprečile vstop.
Novica o polomu se je hitro razširila in povsod je prišlo do podobnih prizorov. Komunisti so morali bežati v tujino. Rožni venec je rešil Brazilijo pred državnim udarom in dogodek so poimenovali »novi Lepant«.
Albert Pfleger, v: Cvetnik Device Marije, Ephèse Diffusion

Ni komentarjev:

Objavite komentar