Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 14. junij 2018

Poljska in Amerika združeni v molitvi rožnega venca

Na praznik guadalupske Matere Božje 12. decembra 2017 so na celotnem ozemlju ZDA organizirali molitev rožnega venca, kakršno so najprej imeli Poljaki 7. oktobra 2017, na praznik rožnovenske Matere Božje, z naslovom: »Rožni venec na mejah«. Pobuda v ZDA ima naslov »Rožni venec na obalah in mejah«.
»Občudujem Poljsko« je izjavila za Life Site News Patricia Lemmon, ena izmed organizatorjev dogodka v ZDA. »Vedno znova Poljaki dokazujejo svojo krščansko odgovornost v današnji resničnosti. Njihovi pro-life zakoni in spodbude opogumljajo družine, da se odločajo za več otrok, jih podpirajo, ko je na poti otrok z Downovim sindromom, sprejemajo krščanske begunce in zavračajo džihadiste. To so znamenja inteligence, povezane z dobroto v podporo življenju, sredi poplave nadvse temačnih novic, ki prihajajo iz umirajoče sekularne zahodne Evrope.« Lemmonova je tudi pohvalila molitev rožnega venca v Italiji in na Irskem. Molitveni namen pobude 12. decembra v ZDA je bila »prošnja k Naši Gospe, da reši ZDA od islamskega džihada, od zanikanja krščanske vere in od abortusa«.
»Rožni venec na obalah in mejah ZDA« ne bo dobesedno obkrožil tega ogromnega ozemlja. Namesto tega, je rekla Lemmonova, bomo organizirali »molitveni ščit preko zastopnikov«. »Tukaj v ZDA se zadeve odvijajo v posameznih državah in verujemo v moč molitve zastopnikov,« je še dejala za Life Site News. »Torej potrebujemo zastopnike, po eno osebo iz vseh 50 držav in tudi protektoratov [...]
Praznik guadalupske Matere Božje smo izbrali iz več razlogov. Prvi je, da je to edino Marijino prikazanje v Novem svetu leta 1531, ki ga je Cerkev priznala za avtentično; drugi, da je papež Pij XII. razglasil guadalupsko Gospo za zavetnico Amerike 1946 in tretji, da je podobo Guadalupske Gospe don Juan vzel s seboj v bitko pri Lepantu 1571; ta bitka predstavlja največji poraz Otomanskega cesarstva. »Gospa Novega sveta se je takrat podala na dolgo pot, da bi se uprla džihadu Starega sveta«, je dejala Lemmonova. »To je neverjetno! Ta bitka je, proti vsem pričakovanjem, rešila Evropo od preteče invazije. Medtem, ko se je don Juan boril pod tem znamenjem, je papež molil rožni venec«. Prav ta datum so Poljaki izbrali za svojo odmevno pobudo.
»Imamo vtis, da je naša guadalupska Gospa, zmagovalka pri Lepantu, določila datum, ko se je Amerika povezala s Poljsko« je še rekla Lemmonova. »Torej mi smo se v skupni molitvi rožnega venca uprli džihadu ter izbrali vero in življenje«.
»Mi nismo čakali ameriških škofov, da nekaj storijo,« je sklenila Lemmonova, »zdi se, da kot skupina oni niso tako edini kot veliki poljski škofje, resnično zavzeti v svojem poslanstvu, da kot pastirji branijo in vodijo svojo čredo sredi pretečih čeri in nevarnosti (čeprav imamo v ZDA nekaj dobrih škofov).

Ni komentarjev:

Objavite komentar