Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 25. junij 2018

Od leta 2009 Devica Marija znova obiskuje kristjane in muslimane v Egiptu

Dvainštirideset let po prikazovanjih v Zeitounu in deset let po Assioutu na sto tisoče Egipčanov, tako kristjanov kot muslimanov, kljub pokolom kristjanov v pokrajini, trdi, da so videli Devico Marijo (El Adra, el Adra: Sveta Devica!) Ta krik v arabščini se je zaslišal, ko so svetlo postavo na pročelju cerkve sv. nadangela Mihaela v El Waraqu v spodnjem Egiptu prepoznali kot Božjo Mater. Waraq el Hadar je otok v Nilu v bližini slavnih piramid v Gizi. Svetla postava, v kateri množica prepoznava Devico Marijo, se na tem mestu pojavlja od decembra 2009 naprej.
Kot se je v Egiptu že dogajalo, to postavo vidijo tako kristjani kot muslimani. Ta svetlobna prikazovanja spominjajo na ona v Zeitounu leta 1968. Če je takrat samo redka fotografija uspela ovekovečiti dogodek, se je tehnika do leta 2009 vendarle tako močno razvila, da vsi navzoči snemajo prikazovanja s svojimi telefoni in te amaterske posnetke gledajo povsod po svetu na omrežju, You Tubu, Dailymotion, Facebooku.
Dne 20. decembra 2009 je bilo prikazovanje mogoče opazovati vso noč: brezštevilni svetlobni golobi so letali v skupinah po tri ali sedem, 22. decembra je bila izredna svetloba vidna po vsem Kairu. To je potrdilo prek sto tisoč prič. Na nebu so opazovali natanko iste stvari, in to v istem trenutku, od enega konca ogromnega velemesta Kaira (drugo največje mesto na svetu za velemestom Mexico City) do drugega, in sicer v Choubri, Zeitounu, Ezbetu el Nakhi, v predmestjih in tudi celo nekoliko po vsem Egiptu: v delti reke Nil, v oazi Fayoum, Port Saidu, Miniji v srednjem Egiptu pa vse do zgornjega Egipta, in sicer v Luksorju in Assuanu.
O teh nepojasnjenih dogodkih je na veliko poročala nacionalna televizija, o njih so pisali časopisi in nihče ni niti pomislil, da bi jih zanikal …
Te pojave je kot pristne in nadnaravne potrdil koptski pravoslavni škof iz Gize msgr. Teodozij. Pripetili so se v težkih trenutkih. Naj omenimo samo streljanje v Nag Hammadiju (spodnji Egipt), pri katerem je izgubilo življenje sedem vernikov – med njimi tudi Abanoub, devetnajstletni mladenič –, ko so šli od polnočnice na pravoslavni božič (6. januar).
Kopti ne dvomijo o resničnosti teh prikazovanj. Jasno je, da Mati Božja, ki jo vidijo nad cerkvami tudi muslimani, slednje hoče spodbuditi, da ne bi več preganjali kristjanov.
Marie-Gabrielle Leblanc, France Catholique

Ni komentarjev:

Objavite komentar