Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 9. november 2017

Šopek Materi Mariji


Svetišče Marije Snežne se nahaja v Machabyju v Val d'Aosta. Je eno najpomembnejših marijanskih svetišč v pokrajini. Izročilo poroča, da je bila cerkev zgrajena na kraju, kjer so našli lesen kip Device Marije. Pastirji, ki so ga zagledali ob grmu, so ga nesli v kapelico gorskega zaselka, toda naslednji dan se je kip znova nahajal ob istem grmu. Prebivalci so se odločili, da na tem kraju zgradijo cerkev. Svetišče je obstajalo že leta 1503, bilo pa je manjše od današnjega. Notranje stene so prekrite z votivnimi podobami, še posebno z berglami. Vsako leto tam 5. avgusta obhajajo praznik Marije Snežne.
Sanctuaire Notre-Dame-des-Neiges

Mati Božja življenja je svetišče v Venasque (pokrajina Avignon v Franciji), kjer Devico Marijo častijo od 6. stoletja naprej. Ko je p. Marija Evgenij odkril staro svetišče Matere Božje življenja, je zaznal živo prisotnost, ki ga je ves čas spremljala. Spoznal je tudi močan vir milosti. Ustanovil je svetni inštitut Matere Božje življenja. Pripadati Materi Božji življenja pomeni, da si v svojem življenju zaznamovan z navzočnostjo Device Marije. »Odkar smo tu, smo priča veličastnemu prizoru rodovitnosti Device Marije. Ona je izbrala ta kraj, da bi rojevala sinove, sem vodila duše in jih zasipala s svojo lučjo in življenjem … Ni pomembno, da smo bili tukaj in videli ta ali oni dogodek. Na tem mestu je najvažnejši izvir življenja, ki teče iz nedrja, iz duše Matere Božje življenja,« piše p. Marija Evgenij v delu Devica Marija je v polnem smislu Mati (p. 177–178).
www.notredamedevie.org

Ana Evgenija Milleret je bila rojena 26. avgusta 1817 v Metzu (Francija) v bogati družini, ki ni hodila v cerkev. Po srečnem otroštvu so prišle preizkušnje: njen oče je propadel, starši so se ločili, mama je umrla in ostala je sama. Pri devetnajstih letih je v pariški katedrali Notre Dame poslušala pridige p. Lacordaira: »Resnično sem se spreobrnila in odločila sem se dati vse svoje moči ali, bolje rečeno, vso svojo slabost Cerkvi, ki je v mojih očeh imela edina na zemlji skrivnost in moč dobrega.« Sanjala je o ustanovitvi kongregacije, posvečene Devici Mariji. Eno leto kasneje je v Parizu srečala p. Combalota. Z njim, ki je bil njen duhovni voditelj, je ustanovila prvo skupnost v nekem pariškem stanovanju, v katerem je z drugimi tremi dekleti naredila redovne zaobljube. Leta 1842 so odprle šolo. Hitro so bile ustanovljene tudi druge skupnosti. Pod imenom Redovnice Vnebovzete se je rodila nova marijanska kongregacija. Red se je širil. Nove skupnosti so se pojavile v Franciji, Angliji, Španiji, Novi Kaledoniji, Južni Ameriki, Italiji in na Filipinih.
Avec Marie les enfants prient pour la paix

Ni komentarjev:

Objavite komentar