Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 16. september 2015

Pogovori z Jezusom (18) Na daritev z menoj se dobro pripravi!



Predragi moj učenec, rad bi, da bi se dobro pripravil za sodelovanje z mojo daritvijo. To je pomembno, saj so sadovi, ki jih prejmeš pri mašni daritvi, odvisni tudi od tvoje priprave. Priprava na evharistično daritev je pravzaprav vse tvoje vsakdanje življenje. Sodelovanje z mašno daritvijo se ne začne šele takrat, ko prideš v cerkev. Od tvojega življenja doma v krogu svoje družine, na delovnem mestu in v družbi je odvisno, kako boš pri maši sodeloval. Prizadevaj si, da bi bilo tvoje življenje čimbolj naravnano na Boga in na bližnjega. Drugače povedano: Ljubi Boga in bližnjega! Spolnjuj Božjo voljo!
Za dobro pripravo na mašno daritev je potrebna redna in dobra molitev. Idealno bi bilo, če bi bil ne samo pri molitvi, ampak tudi med delom in razvedrilom čimbolj povezan z menoj in z Očetom. To je življenje v Božji navzočnosti. Treba se je na Boga večkrat spomniti.
Predvsem je potrebno, da se postaviš v Božjo navzočnost pred vsako molitvijo in mašno daritvijo. Tako je zavedanje o Božji navzočnosti tvoje prvo dejanje pred molitvijo in daritvijo. Ko se postaviš v Božjo navzočnost, si pripravljen Boga poslušati in se ga s ponižno ljubeznijo oklepati.
Zelo dobro se boš pripravil na mašno daritev, če boš mašna berila že doma zbrano prebral. Tako boš za Božjo besedo pri sveti maši bolj odprt. Tudi molitve, ki so namenjene za neposredno pripravo na sveto daritev, ti bodo v veliko pomoč.

Predragi Jezus, zavedam se, da je mašna daritev vrhunec našega življenja, vendar se čez dan skoraj ne spomnim nanjo. Moral bi upoštevati sv. Leopolda Mandića: Z mislimi in željami bodimo vedno navzoči pri sveti daritvi, ki se opravlja po vsem svetu, tako podnevi kakor ponoči! Čim bolj bom čez teden povezan z Bogom, tem bolj bo ta povezanost z njim v nedeljo pri sveti maši dosegla svoj pravi razcvet. Posebej se bom trudil za medsebojno ljubezen in edinost. Kjer vlada ljubezen in edinost, si ti med nami in smo drug drugemu začetek nebes. Naj s tvojo pomočjo tja, kjer vlada sovraštvo, prinašam ljubezen, kjer se šopiri needinost, posredujem za edinost, kjer je prepir, delam za mir.
An

Ni komentarjev:

Objavite komentar