Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 17. november 2018

Spodbuda papežev sv. Janeza Pavla II. in Benedikta XVI.

Pred koncem leta 1999 je Odbor voščil svetemu očetu Janezu Pavlu II. za božič in novo jubilejno leto 2000 ter ob tem poročal o poteku posvetitve Jezusovemu in Marijinemu Srcu v Sloveniji ter se priporočil za apostolski blagoslov.
V odgovoru 11. septembra leta 2000 je apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Edmund Farhat zapisal: »Z veseljem Vam sporočam, da je bilo Vaše pismo zelo skrbno preučeno. Prejel sem častno nalogo, da Vas obvestim, da sveti oče Janez Pavel II. spodbuja to hvalevredno pobudo ter kliče na člane slovenskega Odbora za posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu obilo darov Svetega Duha.«
Dne 17. decembra 2005 je Odbor voščil svetemu očetu Benediktu XVI. za božič in ob tem poročal o svojem delovanju. Med podpisniki je bil tudi mariborski škof msgr. Franc Kramberger.
Ko je Odbor poleti 2006 organiziral romanje posvečenih JMS v Rim, so bili vsi romarji navzoči pri avdienci 30. avgusta 2006. Papež Benedikt XVI. jih je nagovoril z besedami v slovenščini: »Lepo pozdravljam častilce presvetega Srca Jezusovega in Srca Marijinega iz Slovenije! Želim vam, da bi vi sami in ves slovenski narod v vaši hvalevredni pobožnosti prejemali moč za mirno življenje v službi Bogu in bratom. Naj vas spremlja moj blagoslov!« (Osservatore Romano, 31. 08. 2006).

Ni komentarjev:

Objavite komentar