Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 21. november 2018

Pripomočki in sredstva za pripravo na posvetitev ter širjenje češčenja JMS

Kot pomoč duhovnikom in vernikom pri pripravi na posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu je Cistercijanska opatija Stična v začetku leta 1999 izdala knjižico Nihče nima večje ljubezni, Posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Nato je že leta 1999 začela izdajati priročne knjižice pod skupnim naslovom V šoli najsvetejših Src. V tej zbirki je doslej izšlo 34 knjižic. Med njimi so za posvetitev najpomembnejše: Devetdnevnica pred posvetitvijo in obnavljanjem posvetitve Jezusovemu in Marijinemu Srcu, Priročnik za posvetitev, Sadovi posvetitve in Pet prvih sobot.
Odbor je pripravil in Cistercijanska opatija založila podobe Jezusovega in Marijinega Srca akademskih slikarjev Lojzeta Čemažarja in Staneta Kregarja. Sestre usmiljenke so preskrbele večje število čudodelnih svetinj.
Odbor se sestaja vsaj trikrat na leto in pri tem rešuje sprotna vprašanja. Pospešuje tudi češčenje Najsvetejšega. Vabi posvečene, da se bolj dejavno vključijo v domače župnije in pomagajo dušnim pastirjem. Tako je posvetitev in življenje iz nje dober pripomoček pri novi evangelizaciji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar