Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 15. november 2018

Rožni venec v rokah Roberta Kennedyja

»Ko je bil Robert F. Kennedy, kandidat za predsednika ZDA, smrtno ranjen s strelnim orožjem v hotelu Ambassador v Los Angelesu 5. junija 1968, so mnogi njegovi privrženci pokleknili in začeli moliti rožni venec. Fotografija iz tistega časa prikazuje natakarja v prestižni restavraciji, kako v hotelski kuhinji polaga ranjenemu Kennedyju rožni venec v roke. Si predstavljate, da bi v današnjem času katoličani storili kaj takega?!« je izjavil Mark Stricherz, politični novinar.
Robert Kennedy je bil sedmi od devetih otrok Jožefa in Roze Marije Kennedy in je živel v Brooklinu. Potem ko je med drugo svetovno vojno odslužil vojaški rok v mornarici, se je poročil z Ethel Skakel in z njo imel enajst otrok, zadnji še ni bil rojen v trenutku njegove smrti.
Javni uslužbenec Robert Kennedy velja za najbolj gorečega med brati Kennedy: njegov dom je bil poln verskih znamenj in podob; Biblija in križi, redno je molil skupaj z ženo in otroki. V mladosti je bil ministrant in včasih tudi v odrasli dobi.
Konec junija 2018 je msgr. Robert C. Morlino, 71-letni škof v škofiji Madison v Winsconsinu prek video posnetka naznanil velik cerkveni dogodek, predviden za 7. oktobra 2018: molitev velikanskega rožnega venca od vzhodne do zahodne obale ZDA. Škof je spomnil na nedavno množično molitev rožnega venca, ki je potekala na mejah Poljske, Irske in v Združenem kraljestvu ter spodbudil vernike k udeležbi.
»Ta molitveni dogodek je za nas čudovita priložnost, da se zahvalimo Bogu za vse blagoslove,« je izjavil, »da ga prosimo pomoči za našo deželo in za našo kulturo v trenutku, ko smo napadeni na vseh frontah,« in dodal: »Zelo daleč smo še od tega, da bi bili podobni Nebeškmu kraljestvu. Napočil je čas, da se angažiramo v tem smislu!«

Ni komentarjev:

Objavite komentar