Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 23. april 2015

Sončni čudež v Fatimi 1.



V znanstveni študiji 30. novembra 1917 je slavni zvezdoslovec dr. Gonsalo de Almeida Garrett, univerzitetni profesor v Coimbri, poročal o čudežnih znamenjih na soncu in o oblaku dima. Zapisal je:
»Pojavov, vidnih in opazovanih na soncu, nimam za astronomske v pravem pomenu besede, temveč za meteorološke pojave v zemeljski atmosferi zunaj sonca. To velja glede podobnosti z luninim sijem in glede videnja vrtenja.
Treba je zelo poudariti opoldansko uro, ko je sonce v zenitu. Ob tej uri so meteorološki pojavi zaradi sonca manj učinkoviti kakor pozno popoldne, ko je sonce blizu obzorja, ker so tedaj izhlapevanja, skozi katera prodirajo sončni žarki, močna.«

Pojave v zvezi s soncem so nekateri skušali znanstveno razložiti kot 'halós' (haló). Sončni halos je optični pojav na nebu, svetel kolobar okrog sonca, ki nastane zaradi lomljenja žarkov v kristalih ledu v visokih prosojnih oblakih v obliki bele koprene. Drugi govorijo o lomljenju žarkov, ki so povzročili podobne barve, kakor jih vidimo pri mavrici. Spet drugi primerjajo te pojave s severnim sijem.
Tudi če bi se dal pojav naravno razložiti, bi bil čudežen kot prerokba, ker je bil tri mesece naprej napovedan do dneva in ure natančno. Vendar, če ga vzamemo v celoti, ga nikakor ni mogoče naravno razložiti.
Ni šlo za pojav na samem soncu, ampak v ozračju, v zvezi s sončno svetlobo, kakor je to pri mavrici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar