Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 13. april 2015

Pogovori z Jezusom (14) Poglobi se v skrivnost Evharistije!



Predragi moj učenec, sveto Evharistijo boš vzljubil, če jo boš dobro spoznal. Pri njej gre za vidno in nevidno stvarnost. Različni obredi in molitve so nekaj vidnega, jaz sam pa sem skupaj z Očetom in Svetim Duhom neviden. Brez mojega delovanja in delovanja vse Svete Trojice ni nobene mašne daritve.
Skrivnost Evharistije boš globlje doumel, če se boš poglobil v spremljajoče dogodke ob postavitvi Evharistije. Ti dogodki so: zadnja večerja, umivanje nog, ljubezen, ki sem jo svojim izkazal do konca, moje naročilo o medsebojni ljubezni in molitev za edinost, moje trpljenje in poveličanje. Vse to je povezano z vsako mašno daritvijo.
Dobro boš sodeloval z mojo daritvijo, če si boš predstavljal, da si v dvorani zadnje večerje v trenutku, ko sem kruh spremenil v svoje telo in vino v svojo kri. Prav tako ti bo koristila predstava, da v duhu z Marijo in Janezom vztrajaš pod mojim križem in končno pričakaš moje vstajenje.
Velikonočna skrivnost, to je moja smrt in vstajenje s prihodom Svetega Duha, je najpomembnejše dogajanje v mojem zemeljskem življenju. Ker postane ta skrivnost pri mašni daritvi na zakramentalni način navzoča, je zato vsaka mašna daritev najpomembnejše dogajanje v tvojem življenju in v življenju Cerkve.
Tako si deležen moje daritve na Kalvariji in vstajenja ter prihoda Svetega Duha. Tako se posvečuješ. Zato sem umrl in vstal ter poslal Svetega Duha, da bi ti imel v sebi Božje življenje. Pri vsaki mašni daritvi se moje telo daje in se moja kri preliva za življenje sveta in njegovo rešitev. Svet stalno potrebuje mojo evharistično daritev.

Gospod, hvala ti za tvojo velikonočno skrivnost, ki postane pri vsaki mašni daritvi na nekrvavi način navzoča. Čim globlje te bom doumel v času tvojega zemeljskega življenja, čim bolj se bom srečeval s tvojo neizmerno ljubeznijo do nas ljudi, tem bolj bom doumel daritev svete maše, sveto obhajilo in trajno navzočnost pod podobo kruha. Sveti Janez Vianney je dejal: Če bi vedeli, koliko je vredna daritev svete maše, ali bolje, če bi imeli vero, bi se je veliko bolj goreče udeleževali.
Gospod Jezus, zavedam se, da je moj odnos do mašne daritve odvisen predvsem od mojega odnosa do tebe. Naj mi tvoja Mati, evharistična Žena, pomaga, da se bom vedno bolj poglabljal v tvojo daritev in iz nje tudi živel.

Ni komentarjev:

Objavite komentar