Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 20. april 2015

FATIMA – OKNO UPANJA (25) - Dr. José Garrett o sončnem čudežu 1.



Glavni in najbolj natančen dokument o sončnem čudežu in oblaku dima je poročilo, ki ga je 18. decembra 1917 napisal očividec dogodkov dr. José Marija de Proensa de Almeida Garrett. O sončnem čudežu je med drugim poročal:
»Sonce je nekaj trenutkov poprej zmagoslavno pretrgalo goste oblake, ki so ga zakrivali, da se je svetilo jasno in močno.
Pogled sem obrnil k temu magnetu, ki je privlačeval vse poglede, in sem mogel videti, da je bilo podobno plošči z jasnim središčem in bleščečim robom, svetlo in lesketajoče, vendar prijetno za oči.
Ni se mi zdela dobra primerjava, ki sem jo slišal še v Fatimi, da je bilo kakor temno-srebrna plošča. Bila je bolj jasna, močna, bogata in spremenljiva barva, ki se je lesketala kakor biser.
V ničemer ni bilo podobno luni v jasni noči, ker ga je bilo mogoče videti in čutiti kot živo nebesno telo. Ni bilo kakor okrogla luna in ni imelo iste temno-jasne barve.
Bilo je podobno zbrušenemu kolescu, izrezanemu iz bleščeče školjčne stene. To ni malo vredna primera slabe pesmi. Moje oči so tako videle.
Tudi ni bilo podobno soncu, ki ga človek gleda skozi meglo (ki je tedaj ni bilo), ker ni bilo motno, temno in zakrito.
V Fatimi je sonce imelo svetlobo in toploto ter se je razločno videlo. Rob pa je bil koničasto narezan.
Nebesni obok je bil zamegljen z belimi oblaki, med katerimi se je videlo jasno nebo, na katerem je tudi sonce bilo včasih jasno vidno.
Oblaki, ki so se počasi premikali od zahoda proti vzhodu, niso zmanjševali sončne svetlobe (ki ni motila), tako da so delali vtis (ki ga je lahko razumeti in razložiti), kakor da bi šli za soncem. Včasih se je zdelo, da so ti beli oblački, ki so drseli pred soncem, dobili roza barvo.
Čudovito je, da je bilo v sonce, ki je velikanski plamen luči in ognjena peč, mogoče dolgo časa gledati brez bolečine v očeh in ne da bi jim jemalo vid in jih slepilo.
V dveh kratkih presledkih je močno sonce vrglo iz sebe najbolj žareče in bleščeče žarke, ki so me prisilili, da sem obrnil pogled proč od njega.
Ves ta pojav z obema presledkoma vred je moral trajati okoli deset minut.
Ta lesketajoča se plošča se je vrtela z vrtoglavo naglico. Ni imelo bleska, ki ga ima nebesno telo s polno močjo. Vrtelo se je okrog svoje osi s čudovito hitrostjo.
Nenadoma se sliši krik, kakor klic na pomoč, vsega tistega ljudstva. Ne da bi zmanjšalo hitrost vrtenja okoli svoje osi, se sonce iztrga iz nebesnega oboka in se divje zažene proti zemlji, ki ji grozi, da jo bo strlo s težo svoje neizmerne ognjene snovi. So trenutki groznega vtisa. 1/3

Ni komentarjev:

Objavite komentar