Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 17. marec 2022

Prvi potrjeni čudež v Lurdu

Osredotočimo se na prvi potrjeni čudež v Lurdu. Šestintridesetletna Katarina Latapie iz Loubajaca (pokrajina Lurd, Francija), imenovana Chouat, kmetica in mati štirih otrok, je oktobra leta 1856 padla s hrasta, ko je nabirala želod za domače živali. Pri tem si je v desni rami izpahnila roko.

Roka se je pozdravila, vendar sta zadnja dva prsta na desni roki ostala upognjena in negibna. Osemnajst mesecev ni mogla uporabljati svoje desne roke. V začetku leta 1858 so ljudje pričeli govoriti o Lurdu, prikazovanjih in čudežni vodi. Poleg tega je Katarina pričakovala še petega otroka. Kako se bo lahko ukvarjala z dojenčkom?

V noči med 28. februarjem in 1. marcem 1858 je začutila, da jo k sebi vabi lurška votlina. S svojima najmlajšima otrokoma se je hitro odpravila v šest kilometrov oddaljeni Lurd. Bil je 1. marec 1858, dan, ko se je Devica Marija dvanajstič prikazala Bernardki. Ko je prišla v Massabielle, je Katarina molila, čeprav ni bila pretirano pobožna. Šla je do konca votline in roko potopila v bazen, napolnjen z vodo, ki je bila še pomešana z zemljo. Opazila je, da je znova lahko okretno premikala prste. Takoj je tudi lahko sklenila roke v zahvalo Devici Mariji.

Začutila je prve porodne popadke. Devico Marijo je prosila za drugo milost: da bi imela dovolj časa za vrnitev domov, kjer bi lahko rodila svojega otroka. Bolečine so izginile. Katarina se je podala na pot in ko je prišla v Loubajac, je rodila dečka, ki mu je dala ime Janez Krstnik. Kasneje je postal duhovnik.

Njeno čudežno ozdravitev je štiri leta kasneje potrdil škof v Tarbesu monsinjor Laurence. Ozdravitev Katarinine desne roke je bil prvi čudež v Lurdu.

Vir: La depeche

Ni komentarjev:

Objavite komentar