Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 22. februar 2022

Marija in kriza v Cerkvi

Ali ima v času krize, ki dandanes preveva Cerkev, Jezusova Mati zanjo kakršnokoli sporočilo? Marija je s svojo pritrditvijo 'zgodi se!' omogočila, da je Božji Odrešenik prišel na svet. Sv. Janez Pavel II. je trdil, da je pred petrinskim modelom Cerkve obstajal marijanski, ki slednjega tudi presega.

Marija je bila večja od Petra glede poznanja evangelija, modrosti njegovega udejanjanja in čistosti njegovega življenja. Kljub svoji vzvišenosti nad Petrom na vseh področjih je Marija na njegovo avtoriteto odgovorila z isto poslušno pritrditvijo 'zgodi se!'. Marija je v Petru gledala Jezusa in je bila vedno poslušna namestniku svojega Sina.

Kljub dozdevnemu očitku 'neznanstvenosti' in 'nekoristnosti' menim, da je temeljna rešitev sedanje krize duhovne in notranje narave. Marija na vse nas – škofe, duhovnike, redovnike in laike – gleda kot na svoje otroke, ki imajo globoko in neprestano potrebo po notranjem spreobrnjenju, ki je prvi pogoj, da bi lahko evangelij živeli navzven v poslušnosti, čistosti in veselju. Naša Gospa z edinstveno in osebno materinsko skrbnostjo vsakega izmed nas opogumlja, da bi bil v naših časih bolj vnet za češčenje Najsvetejšega, molitev njenega rožnega venca, prejemanje zakramentov, poslušanje namestnika njenega Sina in da bi na vseh področjih storil vse »to, kar nam bo rekel« (prim. Jn 2,5).

Potrebo po popolnem očiščenju Cerkve zaupajmo Materi Cerkve, da bo Kristusovega namestnika in Božje ljudstvo, ki sta povezana v poslušnosti, vodila v pravo smer. Cerkev bo tako spet zasijala v čistosti, pokorščini in ljubezni, ki v polnosti odsevajo resnično Kristusovo telo.

Prof. Mark Miravalle, direktor marioloških študij na frančiškanski univerzi v Stenbeuvillu (Ohio, ZDA)

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar