Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 14. april 2020

Prva in najodličnejša Jezusova učenka

1)Ob Jezusu je spoznavala Božji načrt o svojem življenju. Sprejela ga je kot poslanstvo. To je bilo poslanstvo Gospodove matere, služabnice, učenke, neveste.
»Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi.« To je njeno življenjsko geslo, od oznanjenja do Kalvarije. Marija je popolnoma usmerjena na Sina in po njem na Očeta. Je Sinova in Očetova služabnica. Ničesar si ni pridržala zase. Vse dela v moči Svetega Duha, s katerim je napolnjena. Vsi posamezni dogodki v njenem življenju so izraz gesla: »Glej, dekla sem Gospodova.«
Ko ob Jezusovem rojstvu pastirji pripovedujejo, kaj jim je angel povedal, Marija: posluša, ohranja, premišljuje, živi. Luka je dvakrat zapisal, da je Marija doživete stvari ohranila zase in jih premišljevala v svojem srcu. Ko Marija posluša in ne razume, premišljuje, ohranja, živi in vedno bolj razume. Tudi ona se je srečevala s križem.
2) Marija je živela po evangeljskih svetih v služenju Jezusu. Zaradi njega ostane deviška. Vse svoje življenje usmerja po Jezusu. Pokorna je Očetu v služenju Jezusu. Spomnimo se na popisovanje v Betlehemu, rojstvo Jezusa v težkih razmerah, beg v Egipt. Kako nesmiselno bi se to lahko zdelo: Odrešenik sveta mora bežati pred neznatnim kraljem Herodom.
Marijino življenje je življenje v uboštvu. Pomislimo zopet na rojstvo v hlevu, ko bi se lahko rodil v cesarski palači velemesta Rima. Živela je v skromnih razmerah iz rok v usta.
3) Marijino življenje se razodeva v popolni ponižni ljubezni do Boga in ljudi. V smeri k Bogu ga je poveličevala: »Moja duša poveličuje Gospoda!« V smeri k ljudem jim streže. Spomnimo se na obisk pri sorodnici Elizabeti in na njeno vlogo v Galilejski Kani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar