Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 15. junij 2015

Šopek Materi Mariji 3. Poveljnik je odložil orožje k nogam DeviceLeta 778 je frankovski kralj Karel Veliki, utrujen zaradi trdovratnega odpora saracenskega kneza, ki je zasedel mestno utrdbo Mirabel (danes mesto Lurd, Lourdes, Francija), že nameraval opustiti obleganje, ko je njegov prijatelj, škof v Puy-in-Valay (mesto francoske pokrajine Auvergne), imel navdih in dobil dovoljenje za pogajanje z oblegancem.
Miratu je predlagal, naj se ne vda vladarju, ampak nebeški Kraljici. Predlog je bil všeč mavrskemu poveljniku, ki je položil svoje orožje k nogam črne Device iz Le Puya in bil krščen. Na dan svojega krsta si je Mirat nadel imel Lorus, po katerem se je preimenovalo mesto in je kasneje postalo mesto Lurd (Lourdes).
V pogodbi o vdaji je bilo zapisano, da Mirat »ne priznava nobenega smrtnika nad seboj in ima raje smrt kot sramotno vdajo. Postal bo služabnik Matere Božje in je pripravljen sprejeti krst pod pogojem, da njegovega kraljestva ne bodo ponovno osvojili niti sedanji frankovski kralj niti njegovi potomci, ampak samo Ona.« Karel Veliki je podpisal sporazum. Dne 11. februarja 1858 se je Mati Božja prikazala Bernardki in jo prosila, da bi bila češčena v Lurdu.
Markiz de la Franquerie, v: Zgodovina Francije

Ni komentarjev:

Objavite komentar