Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 8. junij 2015

ČEŠČENJE NAJSVETEJŠIH SRC , POSVETITEV JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU (5) ,Govorica srca



Zakaj se je Jezus sv. Marjeti Alacoque leta 1674 prikazal prav s srcem? Zakaj se je sv. Katarini Labouré leta 1830 prikazala Brezmadežna in ji naročila, naj bosta na čudodelni svetinji upodobljeni Jezusovo in Marijino srce? Katarina je videla obe strani čudodelne svetinje; zadnja stran je bila takšna: v sredini črka M (Marijin monogram) s križem na vrhu, pod njo pa s trnovo krono obdano Jezusovo srce in z mečem prebodeno Marijino srce. Ti dve srci sta zdaj upodobljeni na čudodelni svetinji. Zakaj se je Devica Marija leta 1917 v Fatimi trem pastirčkom prikazala z izrazitim srcem in se je tudi imenovala »brezmadežno Srce«? Kaj hoče podoba srca poudariti prav za naš čas?
Srce je znamenje ljubezni. Ljudje veliko govorijo o ljubezni, a mnogi jo pojmujejo zelo sebično. Jezus in njegova Mati nas hočeta pripeljati k pravi ljubezni. Ker nas ljubita, hočeta človeštvo, ki se je od ljubezni do Boga in bližnjega oddaljilo, rešiti. Treba je verovati v njuno ljubezen in jima zaupati. Treba se jima je z ljubeznijo popolnoma izročiti. Prenovila bosta naša srca, da bomo začeli misliti, govoriti, delati in ljubiti kakor onadva.
Srce na Jezusovi podobi gori v plamenih ljubezni; vanj je zasajen križ kot znamenje odrešenja; obdano je s trnovo krono, ki poudarja njegovo prestano trpljenje.
Iz srca na Marijini podobi plapolajo ognjeni plameni, ki pomenijo Marijino gorečo ljubezen do Boga in ljudi. Na nekaterih podobah je Marijino srce prebodeno z mečem, kar spominja na veliko Marijino trpljenje za nas in na izpolnitev Simeonove prerokbe, da bo Marijino dušo prebodel meč bolečin. Imamo tudi podobe, na katerih Marijino srce ovija venec belih rož, ki ponazarjajo Marijino brezmadežno čistost in druge kreposti. Na podobi fatimske Marije je njeno srce ovito s trni, ki pomenijo naše grehe.
Prav je, da visita podobi presvetega Srca Jezusovega in brezmadežnega Srca Marijinega v našem stanovanju, v kotičku, ki ga imamo pripravljenega za srečevanje z Bogom, za redno molitev. Poglejmo pogosto na ti dve podobi, ki tako zgovorno razodeva Jezusovo in Marijino ljubezen do nas.
Jezus je sv. Marjeti Alacoque obljubil: Blagoslovil bom domove, kjer bodo imeli na častnem mesu sliko mojega Srca in ga z ljubeznijo častili. Na ta način bom ponovno združil ločene družine in družinam v stiski pomagal v vseh potrebah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar