Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 14. junij 2015

Šopek Materi Mariji 2. - Mladenič streljal na duhovnika


Neki francoski duhovnik je šel v romarsko cerkev, posvečeno Devici Mariji, k obhajanju sv. maše. Na poti se je spomnil, da je pozabil nadeti škapulir. Čeprav je bil že daleč od doma, se ni obotavljal vrniti nazaj, da bi vzel Marijino oblačilo, brez katerega ni hotel maševati.
Med obhajanjem najsvetejše daritve se je približal oltarju mladenič, vihteč pištolo, in streljal z neposredne bližine na duhovnika. Ta je na začudenje vseh nadaljeval z mašo, kot da bi se ničesar ne zgodilo. Najprej so mislili, da je krogla po posredovanju Božje previdnosti zgrešila cilj.
Nič od tega! Duhovnik je našel zaustavljeno kroglo kot zlepljeno s karmelskim škapulirjem, in sicer na krhkem mestu blaga, ki je bil oklep vojščaka Jezusa Kristusa.
Različni vojaki so v različnih časih imeli milost istega čudeža: sovražnikova krogla, ki bi jih morala ubiti, se je ustavila na njihovem škapulirju.
Le scapulaire du Mont-Carmel, Škapulir z gore Karmel, marec 1997, str. 36

Ni komentarjev:

Objavite komentar