Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 2. junij 2015

Še vtisi


Prisotnih nas je bilo 30. Sem zelo zadovoljna, da sem se duhovnih vaj udeležila. Usmerjene so bile v postni čas – za našo poglobitev vere in naše spreobrnjenje – iz teme v svetlobo! Omenila bom le nekaj poudarkov iz petih nagovorov.
Mnogokrat nam manjka zaupanje v Boga, v sebe in do drugih. Kako in kaj storiti za spreobrnjenje sebe in v odnosih z drugimi? Zelo so se me dotaknile razlage Božje besede v rasti: upanja, ljubezni in spoštovanja sočloveka. Podano nam je bilo: Razmisli o vsem in se v molitvi pogovori z Gospodom, kje so in so bile prisotne tvoje skušnjave! Te so resnično mnogokrat prisotne, ker so povezane s hudim duhom. Podani so nam bili primeri, kot na primer Eve in Adama in Jezusa. Jezus je zaupal v Boga Očeta in je vse navdihe hudega duha zavrnil.
Treba je, da očistimo svoj tempelj in se poglobimo v evharistično daritev, da zboljšamo medsebojne odnose in si pomagamo duhovno in materialno. Naj bo le Bog kriterij vsega, kar počnemo! Naj bo vedno v nas Kristusov pogled! Resnično, veliko duhovno bogatih misli nam je bilo podanih in se gospodu škofu dr. Turnšku iz srca zahvaljujem za njegov trud za nas.
Ana Arbiter

Ni komentarjev:

Objavite komentar