Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 16. junij 2015

FATIMA – STOLETNICI NAPROTI Romanje papeža Frančiška v FatimoPapež Frančišek bo leta 2017 za stoletnico Marijinih prikazovanj poromal v Fatimo na Portugalskem. To je krajevni škof Antonio Marto sporočil po pogovoru s svetim očetom. Frančišek bo tako četrti papež, ki bo obiskal to božjo pot.
Da je papež zelo povezan s fatimsko Gospo, razodeva dejstvo, da je kmalu po svoji izvolitvi marca 2013 izročil svoj pontifikat v varstvo Naše ljube fatimske Gospe. Maja 2013 je lizbonski patriarh José da Cruz Policarpo na željo papeža Frančiška njegov pontifikat posvetil fatimski Materi Božji. Ko so se oktobra 2013 v Fatimi zbrala marijanska gibanja in združenja, je dal papež prepeljati v Rim originalni milostni kip Matere Božje, ki že skoraj sto let v kapeli prikazovanj privablja velike množice.
Papež Benedikt XVI. je bil leta 2010 tretji papež, ki je obiskal to božjo pot. Bl. Pavel VI. je prišel v Fatimo leta 1967, sv. Janez Pavel II. je tja romal v letih 1982, 1991 in 2000. Prav na fatimski dan, 13. maja 1981, ga je hudo ranil turški terorist Ali Agca. Da je takrat na Trgu svetega Petra ostal živ, je pripisoval varstvu fatimske Marije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar