Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 24. april 2021

Slovenski fatimski pastirčki

Tiste, ki se po vzoru fatimskih pastirčkov odločijo pritrdilno odgovoriti na Marijino vprašanje z dne 13. maja 1917, lahko imenujemo PASTIRČKI. Marijino vprašanje pa se glasi: »Ali se hočete darovati Bogu tako, da boste prenašali vse trpljenje, ki vam ga bo v življenju hotel poslati, v zadoščenje za grehe, s katerimi je žaljen, in kot prošnjo za spreobrnjenje grešnikov?« Lucija je v imenu vseh odgovorila: »Hočemo! Pokojni frančiškan p. dr. Leopold Andrej Grčar (1939 – 2020), ki goduje 2. aprila, je bil eden izmed njih. Bogu in Mariji hvala zanj! Naj počiva v miru in prosi za nas!

H Gospodu je odšel na slovenski kulturni praznik in god svete Jožefine Bakhite 8. februarja 2020, na prvo soboto v mesecu. Zadnja desetletja je deloval v svetišču na Brezjah, kjer je uredil muzej jaslic in leta 2001 ustanovil Društvo ljubiteljev jaslic. Bil je tudi iskan spovednik, pridigar in duhovnik na ljudskih misijonih.

Dragica Čepar

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar