Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 23. julij 2020

Milijon otrok moli rožni venec


Dne 18. oktobra 2018 so se otroci iz raznih filipinskih pokrajin množično udeležili svetovne pobude molitve rožnega venca za mir in edinost.
Filipinska škofovska konferenca poroča, da se je v pobudo – Milijon otrok moli rožni venec – vpisalo nad 1.200 župnij in 700 katoliških šol v 41 škofijah. Pobudo je udejanjila mednarodna dobrodelna organizacija Pomoč trpeči Cerkvi (ACS).
Molitev prek video povezave je vsako jutro ob 9.00 združila otroke iz Sirije, Koreje, Avstralije in iz mesta Marawi na otoku Mindanao.
Msgr. Pablo David, škof v mestu Caloocan blizu Manile, je izjavil: »Gospod rad usliši otroke, njihove molitve imajo veliko moč. Rožni venec je zelo močno sredstvo za dosego miru.«
Škofija Caloocan dejavno prispeva k ustanavljanju podpornih skupin in fondov za vdove ter za otroke tistih staršev, ki so podlegli v boju z drogo. Škofija tudi nudi asistenco svetovanja in materialne pomoči prizadetim družinam.
Jonathan Luciano, nacionalni voditelj ACS Filipini meni, da je bila močna točka te svetovne pobude prav konkretna pomoč, ki so jo filipinski otroci izrazili otrokom, ki živijo v deželah, kjer so kristjani preganjani. Filipinski otroci so namreč podarili del svojih prihrankov otrokom, ki živijo v Iraku, Siriji in Afriki.
Pobudo »Milijon otrok moli rožni venec« so sprožili leta 2005 v Caracasu v Venezueli. Od leta 2006 ACS skrbi za širjenje te pobude po vsem svetu.
Christina Hermoso
Vir: news.mb

Ni komentarjev:

Objavite komentar