Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 20. februar 2020


PO MARIJI K JEZUSU

DUHOVNE VAJE Z MATERJO MARIJO (1)

Kdor ne napreduje, nazaduje. To velja še posebej za duhovno življenje. Iz izkušnje vemo, kako je to res. Večkrat se spomnim prof. Jožeta Gregoriča, ki je rekel: »Človek je velika reva.« Človek sam zase, brez Božje pomoči, je res slaboten. Jezus nam hoče pomagati: »Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju« (Jn 10,10). Na križu nam je izročil svojo Mater za našo mater in pomočnico, za delivko vseh milosti. Izročimo se ji vsak dan znova in ji odprimo svoja srca. Z njeno pomočjo bomo v obilju deležni Jezusovega življenja.
Začenjamo z večmesečnimi duhovnimi vajami ob Marijini pomoči. V vsaki številki našega glasila bo objavljena snov, ki nam bo pomagala, da bomo odprli svoja srca materi Mariji. Za spodbudo nam bodo številni zgledi. Marija nam bo pomagala, da bomo na široko odprli vrata Kristusu. Za poglobitev bo na začetku odlomek iz Svetega pisma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar