Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 20. november 2018

Statut Združenja posvečenih JMS in »četrta zlata knjiga« posvečenih

Dne 23. julija 2012 je ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres potrdil statut posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu, ki za naprej spadajo v Združenje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu (kann. 298–311 in 321–326). Najprej je bilo življenje. Pred življenjem pa je bila molitev skupine, ki je poromala k Mariji, in zavzeto delo Odbora za posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu.
Približno 3.500 imen oseb, posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu, je vpisanih v tako imenovani »četrti zlati knjigi«, ki jo je 29. junija 2009 msgr. Alojz Uran, takratni ljubljanski nadškof, izročil svetišču v Paray-le-Monialu. [Tri »zlate knjige« so bile izročene pred 2. svetovno vojno.] Poleg tega je v tej knjigi na začetku vpisanih 321 župnij, v katerih so do tedaj organizirali posvetitev najsvetejšima Srcema. Lahko sklepamo, da je bilo do takrat v Sloveniji posvečenih vsaj okrog deset tisoč vernikov. Do danes, leta 2018, se je to število še nekoliko povečalo, saj so župniki, ki so bili zavzeti za posvetitev, ob prestavitvi v drugo župnijo tudi tam poskrbeli za posvetitev. Tudi obhajanje fatimske stoletnice je marsikoga spodbudilo, da se je dobro pripravil na posvetitev.

Ni komentarjev:

Objavite komentar