Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 13. november 2018

Belgija organizira molitev rožnega venca na mejah.

Po lanski stoti obletnici prikazovanj Matere Božje v Fatimi so številne dežele v Evropi in po svetu sprožile pobude za molitev rožnega venca, da bi tako odgovorile na raznovrstne pozive naše nebeške Matere.
V Belgiji niso ignorirali tega poziva in je v teku organizacija »Molitve rožnega venca na mejah« za 13. oktobra ob 15. uri. Molitev rožnega venca bo potekala bodisi na meji bodisi na obali bodisi kjerkoli doma ali tudi v tujini, da bi tako lastno molitev združili z molitvijo rožnega venca na meji.
Belgijci bodo molili še posebej za preporod verskega življenja v Belgiji in bodo prosili Devico Marijo za milost, ki bo omogočila graditev kulture življenja, spreobrnjenje grešnikov in še za milost miru v srcu vseh narodov ter edinosti v Kristusovi Cerkvi. Rožni venec je najmočnejša pobuda za mir!
Škofovska konferenca je bila obveščena o tem projektu, ki ga je kardinal Josef De Kesel, nadškof škofije Malines-Bruselj, podprl in vključil v svoje molitve kot odgovor na poziv kardinala Roberta Saraha ob priliki njegove letošnje konference v Bruslju:
»Bodite trdni v vaši veri! Ne dopustite, da vas današnji svet zaduši. Bodite v svetu, vendar ne od sveta. Naša naloga je, da ga vodimo k Bogu. Ne sramujte se evangelija. Smo pogumni. Prebudimo našo vero, podporo naše vere tistim, ki so preganjani…« (Kardinal Robert Sarah, župnija Naše Gospe v Stockelu, februar 2018).
Vir: Infocatho

Ni komentarjev:

Objavite komentar