Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 24. november 2018

Gospod bo dneve trpljenja skrajšal

Že 24. oktobra 1940 je sestra Lucija napisala pismo za papeža, ki ga je leirijski škof Jožef da Silva nato popravil, nekoliko spremenil in dopolnil. Vidkinja ga je, ob upoštevanju škofovih popravkov in dopolnil, za papeža ponovno napisala 2. decembra 1940. Prosila ga je za posvetitev sveta Marijinemu brezmadežnemu Srcu s posebno omembo Rusije; ob istem času naj bi skupaj s papežem opravili posvetitev tudi vsi škofje sveta.
Poglejmo glavno vsebino Lucijinega pisma, kolikor se nanaša na posvetitev:
»Leta 1917 je v tistem delu prikazanj, ki smo jih poimenovali ‘skrivnost’, presveta Devica razodela konec vojne, ki je tedaj mučila Evropo. Za prihodnost je napovedala drugo vojno in povedala, da bo z namenom, da jo prepreči, prišla prosit za posvetitev Rusije svojemu brezmadežnemu Srcu in za zadostilna obhajila na prve sobote. Za primer, da bi izpolnili njene prošnje, je obljubila spreobrnjenje te države (naroda) in mir. Za nasproten primer pa je napovedala širjenje njenih zmot po svetu, vojne in preganjanja Cerkve, mučeništvo mnogih kristjanov, razna preganjanja in bridkosti, prihranjene za Vašo svetost in uničenje raznih narodov (…)
Leta 1929 se je naša Gospa drugič prikazala in prosila za posvetitev Rusije svojemu brezmadežnemu Srcu in obljubila, da bo zaradi nje preprečila širjenje njenih zmot in njeno spreobrnjenje.
Čez nekaj časa sem obvestila o prošnji naše Gospe spovednika, ki se je nekoliko potrudil, da bi se izpolnila. Poskrbel je, da je zanjo zvedela njegova svetost Pij XI.
V raznih notranjih razodetjih je naš Gospod to prošnjo obnavljal in zadnji čas obljubil, da bo dneve trpljenja, s katerim je sklenil kaznovati narode zaradi njihovih hudodelstev z vojsko, lakoto in z raznimi preganjanji svete Cerkve in Vaše svetosti, skrajšal, če bo Vaša svetost blagovolila posvetiti svet Marijinemu brezmadežnemu Srcu s posebno omembo Rusije in ukazati, da skupaj z Vašo svetostjo in ob istem času opravijo posvetitev tudi vsi škofje sveta. V resnici, sveti oče, sočustvujem z Vašo svetostjo zaradi trpljenja. In skušam, kolikor mi je mogoče, s svojimi ubogimi molitvami in žrtvami pri našem dobrem Bogu in Marijinem brezmadežnem Srcu doseči, da bi bilo omiljeno.«

Ni komentarjev:

Objavite komentar