Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 12. november 2018

Med polfinalom je selektor molil rožni venec.

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je na svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2018 uspel svojo ekipo pripeljati do finala. Razlog je v majhni skrivnosti: v svojem žepu ima vedno rožni venec.
Ko Zlatko Dalić sledi ritem podaj, presingov in protinapadov, s svojimi prsti v žepu drsi po jagodah rožnega venca. Hrvaški selektor je povedal, da je v času tekme njegovih varovancev z Anglijo molil rožni venec. Rožni venec? »Vedno ga imam pri sebi. Ko sem vznemirjen, položim roko v žep, se ga oklenem in vse postane bolj preprosto,« prepričljivo razloži. Njegov rožni venec, ki je bil blagoslovljen v Medjugorju, se je resnično izkazal za zelo učinkovitega. Rdeče-beli (njegovo moštvo) so v polfinalu zadnjega svetovnega prvenstva premagali Anglijo.
Zlatko Dalić, ki je bil profesionalni nogometaš in veteran ekipe bivše Jugoslavije, ima tako močno vero, ki lahko premika gore. »Za vse, kar sem storil v svojem življenju in profesionalni karieri, se lahko zahvalim veri in dobremu Bogu,« pojasni. Hrvaški selektor priznava, da se vsak dan Gospodu zahvali ne samo zato, ker mu je »podaril moč in vero«, ampak tudi zaradi tega, ker mu je dal priložnost, da je našel smisel svojega življenja. Kadar človek »izgubi sleherno upanje, se mora za vsako ceno izročiti volji našega usmiljenega Boga Očeta in naši veri«, je zaključil pogovor Zlatko Dalić.
Vir: Aleteia

Ni komentarjev:

Objavite komentar