Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 3. september 2018

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Iz samostanske kronike


V središču dejavnosti v stiškem samostanu je bila v zadnjih mesecih popolna zamenjava dotrajanega ostrešja na baziliki z novim ostrešjem in novo kritino. Pri tem zelo zahtevnem, velikem in dragem delu so sodelovala različna podjetja. Obnovo so oteževali pogosti nalivi, zato je bilo treba streho pred dežjem zavarovati s prekrivanjem, ob začetku del pa jo ponovno odkrivati. Dne 14. oktobra ob 10.00 bo novo cerkveno ostrešje blagoslovil gospod nadškof Marjan Turnšek. Hkrati bo blagoslovil v domu duhovnosti ob križnem hodniku tudi mozaik p. Marka Ivana Rupnika in lepo prenovljeno kapelo z novim tabernakljem, oltarjem, ambonom in sedeži ter kelihom s pateno in monštranco, vse po zamisli p. Marka Ivana Rupnika.
V Rim sta za en mesec odšla na izpopolnjevanje letošnji novomašnik in kaplan na stiški župniji p. Jona in br. Elred, ki bo v oktobru začel v Ljubljani drugi letnik teologije.
Na samostanskem Marofu je bilo dokončanih 8 novih stanovanj, saj je povpraševanje veliko, ker je v Sloveniji zaradi gospodarskih dejavnosti veliko tujih delavcev.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar