Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 9. januar 2017

Upodobitev po Jezusovem in Marijinem Srcu


Življenje v ljubezni je zahtevno, mi pa smo slabotni. Gospod pozna našo slabotnost. Zato se nam je približal do jaslic, do križa, do oltarja in tabernaklja, do kruha, do podobe s prebodenim in s trnovo krono obdanim srcem. Zato nam je dal svojo Mater za mater.
Ko so farizeji Jezusu očitali, da jé s cestninarji in grešniki, jim je odgovoril: »Pojdite in se poučite, kaj pomeni: Usmiljenja hočem in ne daritve. Nisem namreč prišel klicat pravičnih, ampak grešnike« (Mt 9,13). Gospod hoče, da se spreobrnemo in upodobimo po njegovem in Marijinem Srcu. Marija nas vodi k Jezusu: »Kar koli vam reče, storite« (Jn 2,5).
Začeti moramo pri sebi. Fizik in Nobelov nagrajenec Albert Einstein je dejal: »Problem današnjega časa ni atomska energija, ampak človekovo srce.« Bog je že po preroku Ezekijelu napovedal: »Dam vam novo srce in novega duha denem v vašo notranjost. Odstranim kamnito srce iz vašega telesa in vam dam meseno srce« (Ezk 36,26). Najprej se mora prenoviti naše srce. Potem bodo drugačne tudi naše besede in dejanja. Čim tesneje bomo povezani s presvetim Srcem Jezusovim in brezmadežnim Srcem Marijinim, tem bolj se bo prenovilo naše srce, tem bolj bomo vplivali tudi na tiste, ki so kristjani le po krstnem listu, Kristusa pa ne nosijo več v svojem srcu.
V litanijah Srca Jezusovega imenujemo Srce Jezusovo »žareče ognjišče ljubezni« in »dobrote in ljubezni polno«. V litanijah Matere Božje imenujemo našo Mater »Mati milosti Božje« in »Kraljica vseh svetnikov«. Ob teh dveh Srcih lahko naše srce zopet zažari v ljubezni, se napolni z dobroto in ljubeznijo, zahrepeni po svetosti ter začne nesebično ljubiti.
Samo ljubezen lahko premakne človeka. Te moči nima zunanja zapoved in dolžnost. Ob Srcu Jezusovem in Marijinem lahko vedno znova odkrivamo Božjo ljubezen do nas. Poglobimo se v Jezusov evangelij, v njegovo daritev na križu, v mašno daritev in v njegovo prebivanje v naših tabernakljih. Povsod bomo odkrili njegovo neizmerno ljubezen, ki more ogreti naša mrzla srca.
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar