Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 4. januar 2017

Iz samostanske kronike


V soboto, 19. novembra, je bila v Stični razširjena seja animatorjev in odbora Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu, na kateri smo določili glavne smernice za obhajanje stoletnice fatimskih dogodkov, ki so začrtane predvsem v knjižici Živeti resnico in klic Fatime. Poudarek je na vsakdanjem življenju, ki naj bi postajalo vedno bolj krščansko in torej evangeljsko.
Prav tako 19. novembra zvečer je bilo v Muzeju krščanstva na Slovenskem v Stični odprtje razstave Sit hic museum. Razstava je posvečena desetletnici, odkar je Muzej sprejet med nacionalne muzeje in triintridesetletnici, odkar se je v stiškem samostanu začela muzejska dejavnost. Odlično pripravljena razstava z bogatimi razstavnimi predmeti bo na ogled do 5. marca 2017.
V letošnjem letu je bila naša bazilika na znotraj prebeljena, narejena je bila nova spovednica na moški strani (blagoslovil jo je generalni opat M. G. Lepori iz Rima), za vstop na pevski kor pa so bile izdelane nove stopnice. Stavba Nazaret, v kateri je bila nekdaj v spodnjih prostorih samostanska mesarija, zgoraj pa stanovanjski prostori, je dobila novo kritino.
kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar