Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 18. januar 2017

Fatimska sporočila in mir na zemlji


Ko sta se v Fatimi trem pastirčkom, Luciji, Frančišku in Jacinti, večkrat prikazala angel in Devica Marija, je divjala prva svetovna vojna, ki je od 1916 dalje morila tudi portugalske može in fante. Na drugem koncu Evrope, v Rusiji, sta Trocki in Lenin pripravljala oktobrsko revolucijo, ki je prinesla komunistično oblast in z njo na milijone in milijone mrtvih.
Angel se je pri drugem prikazanju, poleti 1916, predstavil kot »angel varuh, angel Portugalske«. Pastirčkom je naročil, naj stalno darujejo Bogu molitve in žrtve, da bodo za svojo domovino pridobili mir.
Že pri prvem prikazanju, 13. maja 1917, je Marija naročila otrokom, naj vsak dan molijo rožni venec, da bodo izprosili svetu mir in konec vojne. To je ponovila tudi pri tretjem prikazanju, 13. julija 1917, in pri petem prikazanju, 13. septembra 1917. Pri zadnjem prikazanju, 13. oktobra 1917, ko se je Marija predstavila kot Gospa rožnega venca, je napovedala, da se bo vojna končala in se bodo vojaki v kratkem vrnili domov.
Iz tega lahko zaključimo, da molitev, predvsem molitev rožnega venca, in žrtev prinašata svetu mir. Po molitvi in žrtvi, darovani z ljubeznijo do Boga in ljudi, po Božjem delovanju ljudje postajajo boljši. Urejeni medsebojni odnosi ne povzročajo napetosti, ki sprožajo vojne.
Navsezadnje je greh tisto zlo, ki povzroča vojne. Marija je 13. julija 1917, v drugem delu skrivnosti, napovedala, da se bo pod papežem Pija XI. začela druga hujša svetovna vojna, če ljudje ne bodo nehali žaliti Boga. Za ta strašni dogodek je napovedala tudi vnaprejšnje znamenje, »neznano svetlobo«, nekakšen izreden polarni sij. Iz Marijine napovedi, leta 1925 in 1929, sledi, da bi (poleg prizadevanja za brezgrešno življenje) dve sredstvi lahko preprečili drugo svetovno vojno: pravočasna papeževa posvetitev Rusije Marijinemu brezmadežnemu Srcu v občestvu z vsemi škofi sveta in množično prejemanje zadostilnega svetega obhajila na prve sobote. To zadnje naj bi bilo združeno s spovedjo, molitvijo rožnega venca in petnajstminutnim premišljevanjem ene ali več skrivnosti rožnega venca v družbi z Marijo; vse to v zadoščenje Marijinemu brezmadežnemu Srcu.
Če povzamemo fatimska sporočila, smemo sklepati, da po besedah angela in Marije tudi danes in zmeraj pet sredstev zagotavlja svetovni mir: 1. življenje v prijateljstvu z Bogom, kar pomeni, da Boga ne žalimo z velikimi grehi; 2. molitev, zlasti molitev rožnega venca; 3. sprejemanje žrtev in križev v zadoščenje za grehe in kot prošnjo za spreobrnjenje grešnikov; 4. obhajanje prvosobotne pobožnosti na fatimski način; 5. posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar