Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 30. januar 2017

ODMEVI 1.



V župniji Ljubljana-Ježica smo se na sprejem kipa Marije Romarice iz Fatime začeli pripravljati v adventu leta 2015. K misli na bližajoči se Marijin obisk nas je nagovorilo vabilo naših škofov, ki je bilo objavljeno v tedniku Družina. Nagovarjal nas je plakat z napovedjo Marijine misije – misijona v Sloveniji ter z vabilom k obhajanju petih prvih sobot na fatimski način. Ob priliki božične devetdnevnice smo se župljani pri večerni maši po prebranem evangeljskem odlomku seznanjali z dogodki izpred stotih let, ko sta fatimske pastirčke, Lucijo, Frančiška in Jacinto, obiskala angel miru in Devica Marija.
Z mesecem januarjem smo pričeli obhajati pobožnost prvih sobot na fatimski način. Zlasti sprva je bil obisk cerkve na prve sobote v mesecu številčnejši. Že od decembrske številke (2015) župnijskega lista Beseda spodbude se redno seznanjamo s pomenljivim obiskom Božje Matere Marije v Sloveniji, kakor tudi s pripravo na posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Dano nam je bilo, da nas je skozi Marijin mesec maj na njen obisk navduševalo besedilo letošnjih šmarnic, katerih vsebina je bilo sporočilo angelovih in Marijinih prikazovanj v Fatimi, kakor tudi sporočilo življenja Lucije ter blaženih Frančiška in Jacinte.
Kip Marije Romarice smo na dvorišču župnijske cerkve sprejeli na prvi petek, 1. julija 2016, ob 16.30. Ob gospodu župniku Antonu Perčiču smo Marijo pričakali s pesmijo in molitvijo. Gospod župnik jo je pozdravil s pomenljivo duhovno mislijo ter nas vse navzoče povabil, da skupaj z njo vstopimo v našo domačo cerkev. Ob premišljevanjih in molitvi ter pesmi je bil sicer omejen čas namenjen tudi tihi molitvi. Za župljane je bila še posebej pomembna posvetitev župnije Jezusovemu in Marijinemu Srcu. K Marijini podobi smo prihajali v tihoti, se Božji Materi priporočali, se poklonili ter oddali listke zahval in prošenj. Z zaključno molitvijo in pesmijo smo Marijo Romarico pospremili na nadaljno pot. Srečanju z njo ter slovesu je sledila večerna sveta maša.
Kljub času počitnic in dopustov ter popoldanski uri, je bila udeležba vernikov, nekaterih tudi od drugje, velika. S prvo soboto v mesecu avgustu smo zopet začeli pobožnost obhajanja prvih petih sobot na fatimski način, da bi se po njej ter z devetdnevnico pred praznikom Brezmadežne Device Marije pripravili na posvetitev posameznikov in družin Jezusovemu in Marijinemu Srcu.
Lojze Čemažar

Ni komentarjev:

Objavite komentar