Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 7. december 2016

Šopek Materi Mariji - 2.



Dne 12. septembra 1982 je MONAŠKA PRINCESA GRACE izgubila življenje v prometni nesreči. Ves svet je bil pretresen zaradi te tragične novice.
Leta 1956, ko se je »princesa Hollywooda« poročila s princem Ranierijem Monaškim, je prekinila briljantno filmsko kariero, da bi se posvetila možu in svojim otrokom. Grace po poroki ni hotela več igrati.
Malo pred smrtjo je v prid rožnega venca naredila izjemo. Ker je bila vneta katoličanka, se princesa ni uspela upreti odločnemu povabilu p. Peytona, apostola molitve rožnega venca po družinah, ki je celo želel posneti nov film v cerkvi sv. Petra v Rimu, da bi spet ovrednotil molitev rožnega venca. Duhovnik ji je rekel približno takole: »Njena visokost, …ubogi irski duhovnik prosi Grace [= milost], da stori to milost zaradi Kraljice rožnega venca …« Grace svojemu staremu prijatelju, ki jo je spodbujal v imenu brezmadežne Kraljice, ni mogla reči ne. Po petindvajsetih letih premora se je vrnila pred kamere.
Mario Tursi nam pripoveduje, kakšna je bila princesa v času snemanja: »Videl sem, da je princesa molila skrivnosti rožnega venca z navdušenjem in izredno gorečnostjo.«
L'Appel du Coeur, D. et I. de Marie, n. 101

Ni komentarjev:

Objavite komentar