Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

nedelja, 4. december 2016

ČEŠČENJE NAJSVETEJŠIH SRC Posvetitev Jezusovemu in Marijinemu Srcu (20) - Prve sobote


Drugo leto bomo praznovali stoletnico Marijinih prikazovanj v Fatimi, in sicer predvidoma za vso Slovenijo v petek, 12. maja 2017. 
Na to praznovanje, ki bo hkrati prva obletnica obiska Marije romarice v Sloveniji, se želimo pripraviti Z OBHAJANJEM PETIH PRVIH SOBOT, od 7. januarja do 6. maja 2017. 
Zato bo koristno, da osvežimo svoje znanje, kako naj sodelujemo pri prvih sobotah v mesecu na fatimski način.

Dne 10. decembra 1925 je sveta Devica v Pontevedri v Španiji spregovorila Luciji: Vsem, ki se bodo na prvo soboto pet zaporednih mesecev spovedali in prejeli sveto obhajilo, molili del rožnega venca in mi petnajst minut delali družbo s premišljevanjem skrivnosti rožnega venca z namenom, da bi mi zadoščevali, bom pomagala ob smrtni uri z milostmi, ki so potrebne za njihovo zveličanje.
Marija obljublja, da nam bo ob smrtni uri stala ob strani z vsemi za zveličanje potrebnimi milostmi, če pet zaporednih prvih sobot izpolnimo pet pogojev:

1. opravimo sveto spoved (lahko že prej, npr. prejšnjo nedeljo, a ob prejemu svetega obhajila moramo biti v posvečujoči milosti),
2. prejmemo zadostilno sveto obhajilo,
3. zmolimo del rožnega venca,
4. petnajst minut delamo družbo brezmadežnemu Srcu Marijinemu s premišljevanjem ene ali več skrivnosti rožnega venca,
5. vse to izvršujemo z namenom zadoščevanja Marijinemu brezmadežnemu Srcu.

Jezus je Luciji pojasnil, da za tiste, ki ne bi mogli izpolniti petih omenjenih pogojev v soboto, bo opravljanje te pobožnosti prav tako veljalo naslednjo nedeljo, kadar bi duhovnik iz upravičenih razlogov to dovolil.
An

Ni komentarjev:

Objavite komentar