Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 6. december 2016

Šopek Materi Mariji - 1.


Papež Frančišek je zapornikom v jetnišnici v Padovi PODARIL 500 ROŽNIH VENCEV, ki so jim jih izročili ob iniciativi »Trenutek miru«. Ideja o tem se je na spletu pojavila pred štirimi leti.
Svetega očeta je za rožne vence prosil mladi Kitajec Zhang Jianqing Avguštin, zapornik padovske jetnišnice, ki je bil 12. januarja lansko leto navzoč v Rimu ob predstavitvi knjige »Božje ime je Usmiljenje«.
Povedal je, da gre zasluga za spoznanje Kristusa solzam njegove matere – tako kot je bilo to v primeru sv. Monike, matere sv. Avguština. Zato si je ob krstu izbral ime »Avguštin«. Na pot vere ga je vodilo tudi socialno združenje, pri katerem je dejaven v zaporu.
Zhang Avguštin Jianqing pripoveduje: »V ljubezni svoje matere sem čutil Gospodovo prisotnost. Jezus je poslal svoje učence, da so me našli. Pri tem so sodelovali vsi prijatelji, ki sem jih srečal pri urah kateheze. 17. aprila 2015 sem v ječi prejel sv. krst, sv. birmo in prvo sv. obhajilo. To se je zgodilo natanko na istem mestu, kjer sem našel Jezusa.«
P. Marko Sanavio iz Padove je rožne vence osebno izročil zapornikom.
fr.zenit.org.

Ni komentarjev:

Objavite komentar