Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 25. oktober 2016

Molitev za Rusijo


Ob 100-letnici fatimskih dogodkov potuje po Sloveniji od 13. maja do 13. oktobra 2016 fatimska Marija romarica z namenom oživitve in uresničitve sporočila, ki ga je pred 100 leti v Fatimi na Portugalskem Bog po njej posredoval svetu, sredi prve svetovne vojne. In sredi iste vojne so ruski ujetniki postavili na Vršiču v Sloveniji kapelico v spomin umrlim rojakom, ki jo je letos, ravno v času Marijinega romanja, obiskal predstavnik tega velikega in vplivnega naroda, za katerega je Marija v Fatimi prosila za molitev in posvetitev njenemu brezmadežnemu Srcu.
To sovpadanje dogodkov na slovenskih tleh je častilce fatimske Matere Božje spontano vodilo v molitev za Rusijo pred prihodom obeh ruskih delegacij, cerkvene in državne. Na posebnem molitvenem večeru ob Mariji romarici v Logu pri Vipavi smo na pomoč poklicali tudi vse slovenske in vse ruske mučence v luči besed papeža Frančiška, ki govori o »ekumenizmu krvi«. In v tej luči razumemo tudi darilo, ki ga je nadškof Stanislav Zore izročil delegaciji ruske Pravoslavne cerkve: repliko škofovskega prstana škofa Vovka.
Celo besede predsednika Boruta Pahorja pred rusko kapelico so nas lahko spomnile na Marijine v Fatimi, ko je dejal: »…in prišla druga vojna, še strašnejša od prve…«. Posebej sporočilne za vsakega izmed nas in za vso Evropo pa so bile besede, ki jih je v obliki vprašanja izrekel metropolit Ilarion, in sicer: »Na kaj so pred 100 leti, na tem mestu, ob smrti svojih rojakov, najprej pomisli tisti, ki so preživeli? Na Boga! Najprej so pomislili na Boga in zato so postavili to kapelico.«
Draga Evropa, najstarejša krščanska celina, ki si rodila toliko svetnikov, ali tudi ti ob smrti svojih bližnjih, rojakov in vseh ljudi, najprej pomisliš na Boga? Vsi zavetniki in vsi mučenci Evrope, prosite za nas!
Dragica Čepar

Ni komentarjev:

Objavite komentar