Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sreda, 5. oktober 2016

Posvetitev Cerkve in sveta Marijinemu Srcu


Posvetitev Marijinemu brezmadežnemu Srcu je popolna in nepreklicna podaritev sebe naši duhovni Materi. Njej se izročimo ne le v varstvo, ampak v last, da svobodno razpolaga z nami.
Posvetitev je toliko učinkovitejša, kolikor bolje je bila pripravljena. Ni dovolj posvetilno molitev samo zmoliti. Treba je v soglasju z njo tudi živeti. Misliti, govoriti in delati moramo kakor Marija. Posvetitev globoko posega v naše življenje in nas vodi na pot spreobrnjenja in novega življenja. To je življenje iz krsta in drugih zakramentov. To je življenje po evangeliju v zvesti hoji za Kristusom in Marijo.
Naša posvetitev se ne ustavi pri Mariji, ampak se po njej usmerja k Bogu. Marija je Bogu najbližja, zato njej izročena posvetitev najhitreje doseže Boga. Popolnoma se izročimo Mariji zato, da bi bili popolnoma Jezusovi in Očetovi. Ker je Devica Marija polna Svetega Duha, on po posvetitvi v obilnejši meri deluje tudi v nas in nas posvečuje.
V letu 1936 so pričele prihajati v Rim prošnje za posvetitev sveta brezmadežnemu Marijinemu Srcu. Pobudo za te prošnje sta dala portugalska mistikinja Aleksandrina Marija da Costa in njen spovednik jezuit pater Pinho. Kristus je 30. julija 1935 Aleksandrini izrazil svojo voljo, naj bi bil svet posvečen Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Pater Pinho je 11. septembra 1936 o tem obvestil papeža Pija XI. Posvetitev sveta Marijinemu brezmadežnemu Srcu je skupaj s posvetitvijo Cerkve izvršil leta 1942 njegov naslednik Pij XII. Za to posvetitev so leta 1938 prosili tudi portugalski škofje.
Sestra Lucija je 24. oktobra 1940 pisala papežu Piju XII. in ga prosila za posvetitev sveta Marijinemu brezmadežnemu Srcu s posebno omembo Rusije; ob istem času naj bi skupaj s papežem opravili posvetitev tudi vsi škofje sveta.
Papež je 31. oktobra 1942 posvetil Cerkev in svet Marijinemu brezmadežnemu Srcu, a ne skupaj s škofi sveta, ampak sam. Pri tem je na zakrit način omenil Rusijo. To posvetitev je na slovesnejši način, ob navzočnosti rimskih kardinalov, obnovil v cerkvi svetega Petra 8. decembra 1942.
Tako sta bila Cerkev in svet posvečena brezmadežnemu Marijinemu Srcu, kakor sta bila leta 1899 posvečena presvetemu Jezusovemu Srcu.
p. Anton

Ni komentarjev:

Objavite komentar