Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 25. december 2023

PO MARIJI K JEZUSU Pričevnje nekdanjega nogometaša Floriana Boucansauda

Zelo jasno se spominjam svojega »srečanja« z Devico Marijo. Katoliško vero sem spoznal pri svojih iskanjih na internetu, ker v župniji nisem poznal nikogar, ki bi mogel odgovoriti na vsa moja vprašanja.

Ugotovil sem, da se je sveta Devica Marija v teku zgodovine večkrat prikazala, da bi nas povabila k spreobrnjenju in nam povedala, kako nas Bog ljubi. Na začetku sem gledal video, ki je poročal o prikazovanjih v Garabandalu (Španija), Fatimi in Medžugorju itd.

Pred tem sem poznal Lurd samo po imenu in nisem vedel, kaj se je tam resnično zgodilo. Svoji ženi sem rekel: »Neverjetno je, da o tem nihče ne govori? O dogodku bi morali poročati vsak večer pri dnevniku!«

Počasi sem v nebeško Mater dobil zaupanje. Prosil sem jo, da me vodi vsak trenutek dneva. Ko sem brskal po spletu in poizvedoval pri protestantih, ki so omalovaževali Marijino vlogo v odrešenjskem načrtu, se je v meni pojavil boj, kakršnega prej še nisem poznal.

Svoj računalnik sem posvetil Devici Mariji – k temu dejanju me je brez dvoma navdihnila Ona – in jo prosil, da me obvaruje pred vsako zmoto. Od takrat naprej sem pričel spoznavati razodetja in svetnike, ki so mi pomagali, da sem jo še bolj ljubil! Molitev rožnega venca je postala moja vsakdanja spremljevalka, ker sem imel veliko žejo po spoznanju našega Gospoda in njegove ljube Matere!

Kmalu po spreobrnjenju mi je Gospod podelil eno največjih milosti v mojem življenju: odkril sem evangelij, ki ga je po navdihu napisala Marija Valtorta. Branje tega dela me je preoblikovalo, moja vera se je razcvetela, ljubezen do Jezusa in Marije pa je pričela neprestano rasti. Notranji občutek mi pravi, da ju danes mnogo bolje poznam.

Močno sem upošteval mnenje o delu Marije Valtorte, ki mi ga je zaupal don Gabriele Roschini: »Nobena druga marijanska literatura niti najboljše tovrstne knjige, ki sem jih bral in študiral, mi niso dale tako jasne, žive, popolne, svetle in privlačne podobe o Mariji. Je preprosta in obenem vzvišena.«

Florian Boucansaud, avtor knjige Es-tu prêt? Il revient (Si pripravljen? Vrnil se bo).

Ni komentarjev:

Objavite komentar