Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

torek, 12. januar 2021

ZA ZIDOVI SAMOSTANA Spoštovani in dragi bralci!

Tej prvi številki glasila za leto 2021 je dodano »Pismo iz opatije« z opatovim voščilom za praznike. Ker moramo še naprej prenašati vse posledice, ki jih prinaša novi koronavirus, naj dodam misel, ki je povezana s fatimskim apostolatom. Trije fatimski pastirčki so naši učitelji. Sprejemali in darovali so žrtve, ki jih je prinašalo življenje. Nič ni bilo izgubljeno, saj je bilo vse oplemeniteno z ljubeznijo do Marije in Jezusa ter do izgubljenega človeštva. Žrtvam so dodajali molitve in molitvam so dodajali žrtve: »Za spreobrnjenje grešnikov!« Rožni venec je bila njihova vsakdanja molitev, celo več rožnih vencev. Frančišek in Jacinta sta darovala svoje življenje v času »španske gripe«. Danes nas ogroža drugačen virus. Prav je, da se borimo proti njemu. Za ta boj pa so potrebne mnoge odpovedi, ki so lahko za koga zelo težke. Lažje in za duhovni boj zelo koristne pa bodo postale, če bomo ravnali kakor Lucija, Frančišek in Jacinta: »Za spreobrnjenje grešnikov!« Ne pozabimo, da smo med njimi tudi mi.

Naj nam pri tem boju pomaga prihajajoče Božje Dete in naj osmisli naše življenje tudi v letu 2021. Naj živi v nas in med nami! To voščilo naj velja namesto posebne kartice.

p. Anton Nadrah

Ni komentarjev:

Objavite komentar